Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
DAN NAKON DERBIJA

BIJELI JOŠ UVIJEK NE MOGU DOĆI K SEBI Hajdukov tragičar je Josip Kvesić: Jedan trenutak nepažnje pokazao se kobnim...

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. prosinac 2016. 15:12

Tragičarem Hajdukova poraza pokazao se lijevi bočni Josip Kvesić. El Arabi Hilal Soudani se debelo u sudačkoj nadoknadi prikrao Kvesiću iza leđa, primio dugu loptu upućenu od Amera Gojaka koja je preskočila Kvesića i svladao Dantea Stipicu koji je dotad bio najzaslužniji što je Hajduk držao nulu.

Nisu doduše igrači Hajduka izašli ni na asistenta Gojaka, očekivali su možda i sviranje prekršaja nad Ohandzom. Jedan trenutak nepažnje, jedna pogreška Hajduka u kojoj je naveći Kvesićev krimen pokazala se kobnom za Hajduk, a po već mnogo puta proživljenom scenariju koji navijači Hajduka sve teže i teže podnose.

Dinamo je opet u nadoknadi stigao na Poljudu do bodova.

Kvesić je dobio priliku u derbiju umjesto ozlijeđenog Hysena Memolle, šansu na najvećoj sceni HNL-a. Bio mu je ovo tek četvrti prvenstveni start od dolaska na Poljud pred kraj prijelaznog roka, koncem kolovoza (uz još jedan nastup u kupu). Sva četiri bila su u zadnjih mjesec dana.

U drugom dijelu jeseni Kvesić je dobio priliku da se nametne, možda i izgura također neuvjerljivog Memollu iz početne postave. Međutim, šansu koja mu se ukazala nije iskoristio. I u dotadašnjem dijelu susreta Kvesić je bio jedna od najnesigurnijih Hajdukovih karika, uz još nekolicinu pojedinaca.

Mučio se prvo sa hitronogim Soudanijem i Mariom Šitumom koji i nije klasični desni bek, pa potom i Petrom Stojanovićem kojeg je Ivajlo Petev ubacio u vatru umjesto Šituma kada je nanjušio krv. A ni prema naprijed nije Kvesić kreirao tko zna kakve opasnosti po gol gostiju, dapače djelovao je vrlo rezervirano kao i gotovo cijela momčad Hajduka koja je tek u 56. minuti uputila prvi udarac u okvir vrata gostiju!

Dok kiksom kod pogotka Kvesić nije definitivno kuvertirao titulu tragičara utakmice.

Linker
18. svibanj 2024 14:21