VAHA SJAO OD SREĆE

BIJESNI FABIO CAPELLO: Što ti suci imaju protiv Rusije, uvijek nas pokradu!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 27. lipanj 2014. 03:50

- Mogli smo pobijediti, ali smo primili pogodak... Smatram da smo igrali dobro, alžirski je vratar u nekoliko navrata odlično reagirao. Ne, ne mislim da smo napravili neke greške. Ali za Rusiju se nikad ne sviraju kazneni udarci, baš kao danas. Ne znam što suci imaju protiv nas?! Ne tražim isprike, nikada nisam, mogu baš kao i danas prihvatiti poraz... - kazao je nakon dvoboja Alžira i Rusije izbornik Rusije Fabio Capello, bez ijedne riječi o svom eventualnom odlasku.

- Što kazati osim čestitati igračima na herojskom turniru. Ovo je bila utakmica naših karijera i uspjeli smo dosanjati naše snove. Posvećujemo ovu pobjedu svim Alžircima koji su bili uz nas, zajedništvo nas je odvelo ovdje. Presretan sam, odigrali smo veliku utakmicu protiv velikog suparnika i dokazali da naši rezultati nisu slučajni - zasluženo je blistao od sreće Vahid Halilhodžić.

Sjao je od sreće Marc Wilmots nakon treće uzastopne pobjede u Brazilu , Belgija je napravila nešto što dosad nikada nije te potvrdila zašto je smatraju jednim od favorita SP-a.

- U moje vrijeme ovoga nije bilo, nikada nismo osvojili svih devet bodova u skupini. Lijepo je što smo ispisali povijest i to na upečatljiv način, s igračem manje smo se borili i pokazali mentalnu snagu, istaknuo je belgijski izbornik nakon minimalne pobjede izborene s igračem manje zbog isključenja Stevena Defoura pretkraj prvog dijela. Presudio je gol igrača Tottenhama Jana Vertonghena, kojem je Wilmots za ovu utakmicu povjerio kapetansku traku.

- Osjećao sam se kao da je cijeli svijet moj, nisam znao gdje od sreće. Borili smo se s igračem manje, zaslužili smo ova tri boda i sada idemo pokušati napraviti korak dalje, rekao je strijelac jedinog gola protiv Koreje. Bio je to 50. pogodak Belgije na SP-ima, još jedan postignut u završnici utakmice...

Linker
13. svibanj 2024 16:18