Foto: Tom Dubravec / CROPIX
ZA NJEGA NEMA DILEME

BIVŠI HAJDUKOVAC I MILJENIK TORCIDE UVJEREN DA ĆE BRÖNDBY PASTI 'Uz huk tribina igraš 200 na sat...bit će dva razlike za Hajduk'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 17:06

U seriji europskih junaka Hajduka pozvonili smo i Senijadu Ibričiću. Ne na vrata, nego na telefon jer Ibro je danas igrač Domžala, i njegov se klub, kao i splitski Bijeli, bori za ulazak u 4. pretkolo europskih kvalifikacija. No tema je Hajduk. Splićani su se iz Danske vratili s 0:0, nije loše, ali gledajući s vremenske distance, možda je moglo i bolje.

- Varljiv je rezultat, nije lagan, jasno mi je. Uvijek prijeti ona mogućnost da gost postigne pogodak, pa ti moraš dva. Bilo bi bolje da se donio pogodak iz Danske. Ali prema svemu što sam vidio i čuo o utakmici u Danskoj, Hajduk je veliki favorit. Razumijem da se prva utakmica odigra na “nulu”, da se sačuva pozitivan rezultat, ali u drugoj kvaliteta mora doći do izražaja.

Ali u povijesti Hajduka rijetko se prolazilo s 0:0, samo jednom u četiri pokušaja. Ibričić je igrao za Bijele kada je prije devet ljeta Deportivo prošao pobjedom u Splitu od 2:0 nakon “nule” iz La Corune.

- Ali nije Bröndby Deportivo. Neusporediva je kvaliteta momčadi, a usto, moram reći, i Hajduk je puno jači. Ima glavu i rep. Baš mi se dopada kako izgleda momčad Bijelih. Zato ne bih uspoređivao naš rezultat iz La Corune. Deportivo je tada bio doista sjajna momčad, velika europska, a Hajduk ekipa u formiranju.

Za večerašnju utakmicu bitna je i činjenica da će tribine biti pune. Dugih 11 dana živjelo se u iščekivanju odluke iz Nyona, ali kada je UEFA pozitivno riješila žalbu, u rekordna 24 sata rasprodao se Poljud. Ibričić jako dobro pamti kako je igrati u ozračju huka s Poljuda...

- Kada izađeš na zagrijavanje, naježiš se kao nikada u životu. To moraš doživjeti, teško je to riječima opisati. Barem sjediti na tribinama ako već ne možeš igrati. Atmosfera te ponese, igraš 200 na sat, pružiš i više nego što misliš da možeš.

Maribor,  040712.
Stadion Ljudski vrt.
Prijateljska nogometna utakmica: NK Maribor - FC Lokomotiva Moskva  (1:1)
Na fotografiji: Senijad Ibricic.
Foto: Vladimir Dugandzic / Cropix
Foto: Vladimir Dugandzic / Cropix

Ne pobjeđuje publika, nego igrači. Svjestan je Ibrićić i te spoznaje, premda u njegovo doba Hajduk nikada nije pokleknuo na punom splitskom stadionu.

- Jasno je, treba spustiti loptu na zemlju. Doslovno. Igrati smireno, a publika će dizati momčad cijelu utakmicu.

Triput je Hajduk već padao u europskom play-offu, a sada ima najjačeg suparnika ikad u 3. pretkolu.

- Tri momčadi od kojih je Hajduk ispadao u play-offu proteklih sezona, Dnjipro, Liberec i Maccabi, ipak su jače od Bröndbyja. Usto, Hajduk je bio bitno slabiji prošlih sezona, ne smijemo ni to zaboraviti. Zato smatram da Bijeli imaju puno veće šanse nego Bröndby.

Split, 160517
Stadion u Poljudu
MaxTV Prva liga 34. kolo utakmica: HNK Hajduk -  NK Lokomotiva  
 Na fotografiji: Torcida.   
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Kakvu biste prognozu istaknuli za kraj?

- Bit će dva razlike za Hajduk. Može 2:0! Obrana je dobra, a u napadu Futacs, Erceg i Vlašić svakom mogu zabiti. Hajduk ima sve preduvjete za prolaz - poručio je Ibričić i dodao:

- Bröndby pa onda opet 4. pretkolo. Dalje što bude, sada je samo važno proći Dance.

Inače, Ibričić večeras s Domžalama igra uzvrat kontra Freiburga na stadionu u predgrađu Ljubljane. S prednošću od 1:0 dolazi Freiburg u Sloveniju.

- Vjerujem u iznenađenje jer je jasno da bi izbaciti bundesligaški klub bilo upravo to - iznenađenje. Nije Freiburg veliko ime, ali Nijemci su uvijek čvrsti i jaki. Freiburg je favorit, nitko ne spori, međutim ja vjerujem u našu momčad i trenera koji je potvrdio da je klasa unatoč svojoj mladosti - podvukao je negdašnji hajdukovac.

Split, 170617.
Poznati nogometasi u trgovackom centru City Centar One popili kavu i obavili kupovinu.
Na fotografiji: nogometni reprezentativci BiH Edin Dzeko i Senijad Ibricic na kavi u Cukarinu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

S 34 godine Simon Rožman vodi Domžale i ako Slovenci prođu do play-offa, ako eliminiraju Freibrug, dalje je sve moguće...

- Ako uđemo u play-off, nismo nositelji, ali ne bi ni Hajduk bio nositelj. Bolje za oboje, ne bih volio da se sretnemo s Hajdukom, haha... Neću više o dalekoj budućnosti, mi trebamo proći Freibrug, a Hajduk Bröndby. Puno je posla... - zaključio je na kraju Ibričić.

Linker
08. svibanj 2024 01:55