Foto: Boris Kovacev / CROPIX
NEOBIČNA SITUACIJA

BIVŠI IGRAČ DINAMA UPROPASTIO ANGAŽMAN BIVŠEM IZBORNIKU VATRENIH Otkrivamo nevjerojatnu priču s drugog kraja svijeta

SAUDIJSKA ARABIJA Negdašnji izbornik Hrvatske bio je na pragu preuzimanja Al Wahde, ali se na kraju to nije dogodilo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2019. 14:18

Zoran Mamić je potpisao za Al Hilal, Slaven Bilić je trener Al Ittihada, a Ante Čačić trebao je postati trener Al Wahde! Tako je Hrvatska u Saudijskoj Arabiji mogla imati tri trenera! Ipak, zasad je ostala samo na dvojici, no to ne znači da bivši izbornik Vatrenih Ante Čačić neće na ljeto preuzeti Al Wahdu.

Zanimljivost priče jest u činjenici da je Čačića na putu za Al Wahdu zaustavio bivši igrač Dinama, Marcos Guilherme! Naime, posredstvom zastupnika Darka Alegića bivši izbornik Čačić došao je u priliku neposredno prije Božića preuzeti Al Wahdu, koja je 5. na ligaškoj tablici. Ugovor od godinu i pol dana po jako dobrim uvjetima praktički je već bio pred zaključenjem, ali je trebalo doraditi još neke detalje. U rosteru te momčadi je i Marcos Guilherme, napadač koji je u siječnju 2017. iz Atletico Paranaensea stigao u Dinamo. U plavom dresu se nije nametnuo, vraćen je u Atletico koji ga je posudio Sao Paulu, da bi na koncu u transferu vrijednom 4 milijuna eura potpisao za Al Wahdu.

Zagreb, 040917.
Aerodrom Pleso, Zracna luka Franjo Tudjman.
Odlazak nogometnih reprezentativaca na ogled s turskom reprezentacijom u sklopu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Na fotografiji: Ante Cacic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nevjerojatna priča

Al Wahda je za trenera željela dovesti Čačića, preko nogometnog zastupnika Alegića na stol Ante Čačića stigla je ponuda, a u tamošnjim medijima već je izašla informacija da će bivši hrvatski izbornik postati trener tog kluba. Međutim, trebalo je na Čačićevo inzistiranje uglaviti neke detalje ugovora, predsjednik Al Wahde je pristao, ali je rekao da se pričeka sljedeća utakmica, s Al Ahlijem, koja se igrala 28. prosinca, te da će se nakon toga finiširati posao. Jer, 10. siječnja je slijedio nastavak prvenstva.

Guilherme
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Tu počinje nevjerojatna priča. S obzirom da je Al Wahda bila bez trenera, koji je smijenjen zbog loših rezultata, a na pojačanja se potrošilo 15 milijuna eura, predsjednik je zamolio sportskog direktora, bivšeg poznatog egipatskog nogometaša Mida, da tu jednu utakmicu s Al Ahlijem bude trener prije nego se angažira Čačić. Mido je pristao, ali je rekao da ne želi biti trener, već ostati sportski direktor.

I onda je odigrana ta utakmica s Al Ahlijem... Bilo je 1:1 do 9. minute sudačke nadoknade, a onda je zabio Marcos Guilherme i Al Wahda je pobijedila sa 2:1! Predsjednik Al Wahde je od veselja pao u nesvijest i završio nekoliko dana u bolnici. Čekao se njegov izlazak kako bi se konačno potpisao ugovor s Čačićem...

Ali malo se oteglo do sljedećeg kola, do tog 10. siječnja ove godine, kad je Al Wahda igrala s Al Fatehom, pa je i tu utakmicu vodio Mido. Do druge minute sudačke nadoknade bilo je 0:0, a onda je opet zabio - Marcos Guilherme! Al Wahda je pobijedila sa 1:0 i predsjednik je odlučio da trener ostane - Mido! Više nije želio Čačića, kazao je da mogu opet razgovarati na ljeto.

- Točno je da je Ante Čačić bio na korak do potpisa za Al Wahdu, međutim, spletom nekih okolnosti to se nije dogodilo, što ne znači da se neće eventualno dogoditi do ljeta. Žao mi je zbog toga, ali treneri imaju svoje financijske zahtjeve i njihovo legitimno pravo je da ugovor prihvate ili ne - kazao nam je Darko Alegić.

Linker
09. svibanj 2024 17:07