REUTERS/Paulo Whitaker / REUTERS
JE LI TO MOGUĆE?

BIZARNA KAZNA ZA KLUB POGOĐEN TRAGEDIJOM Chapecoense kažnjen jer tri dana nakon šokantne nesreće nije odigrao utakmicu?

Piše: Matej KalemObjavljeno: 12. prosinac 2016. 14:27

Chapecoense, ekipa koja je doživjela strašnu avionsku nesreću i Atletico Mineiro, momčad koja je s njima trebala odigrati utakmicu zadnjeg kola prvenstva, ali je zbog solidarnosti to odbila napraviti, Brazilski nogometni savez je takav propust odlučio kazniti.

U posljednjem kolu brazilske Serie A koje se igralo još 1. prosinca trebali su se sastati Atletico i Chape, ali zbog avionske tragedije koja se dogodila tri dana ranije, vodstvo oba kluba složila su se oko činjenice kako njihova utakmica ne samo da nema smisla nego bi bilo neumjesno igrati.

Međutim, Brazilski nogometni savez nije tako mislio jer je oba kluba kaznio sa 100 tisuća reala (30 tisuća eura), rezultatom 0:3 bez borbe i oduzimanjem dva boda. Očito je da su gospoda koja rade u savezu na slijep i birokratski način poštivala pravila te su se ponašala kao da se tragedija koja je šokirala ne samo Brazil nego cijeli svijet uopće nije dogodila.

U obrazloženju odluke saveza stoji da je sudac na Arena Condi u Chapecu čekao pola sata da se pojave igrači obje momčadi nakon čega je označio kraj utakmice koja se nije odigrala. Da stvar bude gora, Brazilski sportski vrhovni sud potvrdio je kaznu za oba kluba u kojoj je naglasio da je odluka donesena u skladu sa člankom 203. brazilskog zakona o sportu.

Sreća u cijeloj priči je što Copa Sudamericana koja je dodijeljena Chapeu nije pod vodstvom Brazilskog nogometnog saveza jer bi zbog neodigrane utakmice bio kažnjen.

Linker
02. svibanj 2024 22:15