Alen Boksić (arhiva)

 IVO RAVLIC/CROPIX Cropix
PRIČA IZ RESTORANA

‘Bokšić? Je li to moguće? Najveći igrač!‘ Oduševljeni gazda zbog hrvatske legende častio s buteljom...

Menadžer Bljajić ni pet ni šest nego tipka broj Bokšića. Alen se javio u sekundi...
Piše: Dražen Antolić iz PoljskeObjavljeno: 06. svibanj 2022. 19:15

Ovaj zapis mogao bi imati radni naslov: Kako nam je Alen Bokšić iz Makarske skidao butelje vrhunskog vina s polica u Poznanju.

Nakon finala poljskog Kupa ručali smo s Antonijom Milićem u kvartu u kojem stanuje kao igrač Lecha. Lokacija je budila sjećanja jer u tom resortu boravili su Vatreni uoči utakmica s Irskom i Italijom na Euru 2012. godine, Tu je Slaven Bilić držao posebne presice za novinare hrvatskog tiska mimo službenih UEFA-inih. Nakon steaka navečer je bilo idealno - talijanska kuhinja. Na Milićevu preporuku izabrali smo restoran Amici Miei (Moji prijatelji!). To je često lokacija igrača Lecha, a gazda nam je odmah skrenuo pozornost na golmana Nizozemca Mickeya van der Harta koji je sjedio na drugim stolom.

- Ja sam iz Rima - srdačan je bio proćelavi Talijan.

Zvone Bljajić, koji je došao zbog Milića jer Marko Naletilić i on ga vode kao menadžeri, čovjek je koji nikad ne gubi vrijeme. Istoga časa nazvao je Darija Šimića i dao ga Talijanu na mobitel.

- A Dario Simić? Milan, Inter... Super igrač, ali ja volim Lazio - komentirao je nakon razgovora.

Blajić ni pet ni šest nego tipka broj Bokšića. Alen se javio u sekundi... I mobitel je odmah na uhu Talijana.

- Bokšić? Je li to moguće - caklile su mu se oči u nevjerici.

- Najveći igrač - oduševljen je bio vlasnik restorana.

Pet minuta je razgovarao s Bokšićem, skinuo butelju da nas počasti, pa se još jednom javio Bokšić, koji je bio raspoložen za zafrkanciju i da usreći svojeg i fana Lazija. Cijeli show. Talijan je zvao prijatelje da se hvali, a nama je na kraju rekao:

- Zamislite što me pitao Bokšić - pa što ti radiš u Poznanju? Oh, duga priča... Bokšić je moj junak - nije stajao s veličanjem napadača koji je šest sezona igrao za Lazio.

Pokazao se čovjek kao pravi ljubitelj nogometa jer za svakog hrvatskog igrača kojeg smo spomenuli znao je u kojem talijanskom klubu igra. A Bokšić je velikan svjetskog nogometa, ne samo hrvatskog. Nije ni sanjao da će jednom razgovarati s njim.

Linker
14. svibanj 2024 18:11