FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ZAKOPAO RATNE SJEKIRE

Bjelica se potukao sa Saneom pa dobio gadnu kaznu, sada se ponovno susreću: ‘Nemam problema s njim...‘

‘Ono što se dogodilo, dogodilo se na terenu i ostalo je na terenu‘, kaže Bjelica
Piše: Vito TomasObjavljeno: 18. travanj 2024. 20:09

Prošlo kolo donijelo nam je rasplet povijesne sezone najvišeg ranga njemačkog nogometa. Bayer Leverkusen osigurao je svoju prvu titulu i tako prekinuo 11-godišnju dominaciju Bayern Münchena.

Sukladno tomu, bavarski gigant oprostio se od prvenstva i posvetio Ligi prvaka, gdje su nakon trijumfa protiv Arsenala osigurali polufinale najprestižnijeg nogometnog natjecanja. U, pak, idućem kolu Bundeslige očekuje ih dvoboj protiv Uniona Berlina Nenada Bjelice, a hrvatski stručnjak nije propustio priliku iskazati poštovanje i pohvaliti njemačke momčadi.

- Čestitam Bayern Münchenu i Borussiji Dortmund na plasmanu u polufinale Lige prvaka. Ovo je velika stvar za njemački nogomet i pokazuje koliko je jaka Bundesliga. Mislim da će zbog toga Bayernu dvoboj s Real Madridom biti prioritet. Međutim, i rezervni igrači Bayerna su vrlo kvalitetni te će to biti teška utakmica za nas - rekao je Bjelica.

image
FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Nakon prošlog susreta protiv Bavaraca, u prvenstvenom ogledu krajem siječnja, nije se pričalo o nogometu, već o konfliktu koji je obilježio utakmicu. Tada se Bjelica sukobio s Leroyem Saneom zbog čega je u konačnici kažnjen s tri utakmice suspenzije i 25.000 eura globe. Ipak, uoči ponovnog susreta s njemačkim napadačem Bjelica je jasno istaknuo da je zakopao ratne sjekire.

- Ono što se dogodilo, dogodilo se na terenu i ostalo je na terenu. Tretirat ću ga kao svakog drugog igrača, nemam problem s njim, to je za mene već odavno prošlost - izravan je bio Bjelica pa dodao:

- Velik je izazov igrati protiv minhenskog Bayerna. Ali u ovoj utakmici treba osvojiti tri boda. Uvijek smo govorili da moramo nastaviti zabijati. Ali ipak smo skliznuli u zonu komfora. 29 bodova neće biti dovoljno. Zato alarmiram na uzbunu dok ne bude prekasno. Još smo u borbi za ostanak - zaključio je Osječanin.

Linker
18. travanj 2024 20:10