Harry Kane

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SEZONA ZA PAMĆENJE

Čudesni Englez zabio 31. gol sezone i oborio rekord Bundeslige star više od pola stoljeća

Kaneu je ostalo još osam utakmica za "podebljavanje" rekorda, opasno se približava i Lewandowskom
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2024. 17:36

Harry Kane ne prestaje sa sjajnim predstavama u dresu minhenskog Bayerna. U 26. kolu zabio je gol protiv Darmstadta i upisao 31. bundesligaški pogodak.

Nadvisio je tako rekord u broju golova u debitantskoj sezoni Bundeslige njemačke legende Uwea Seelera koji ga je postavio u sezoni 1963/64. u dresu Hamburga.

Gol pogledajte OVDJE

Nijemac se kasnije tijekom utakmice uspio i ozlijediti kada se u pokušaju da sustigne loptu poslanu na pet metara zabio u stativu gola domaćina. Odmah se, uz bolnu grimasu, uhvatio za lijevu potkoljenicu te je izašao iz igre. Konačan rezultat bio je 5:2 za Bavarce.

Kaneu je ostalo još osam utakmica za "podebljavanje" ovog rekorda, a kapetan Engleske se opasno približava i sezonskom rekordu od 41 gola kojeg je Robert Lewandowski postavio u dresu Bayerna u sezoni 2020/21. Koliko Kaneu sjajno odgovaraju novi dres i njemački klub govori i činjenica da je ove sezone u 35 nastupa upisao 37 golova i 11 asistencija.

Bavarci trenutno za vodećim, i dalje neporaženim Bayerom zaostaju sedam bodova, dok treće mjesto zauzima Stuttgart s 14 bodova manje od momčadi Xabija Alonsa.

Linker
03. svibanj 2024 11:59