Alexander Scheuber/Getty Images / Getty Images
TRPA KAD GOD STIGNE

HRVAT KOJEG JE TRAŽIO I WENGER U NJEMAČKOJ JE POSTAO PRAVI HIT Sličan je Mandžukiću, ali nije uspio uz Pjacu, Rebića, Pericu...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. listopad 2016. 18:00

Antonio Čolak zabio je dva gola za Darmstadt protiv Werdera u subotu, svoje prve pogotke u 1. Bundesligi u karijeri, koji su njegovoj momčadi donijeli bod. Prije toga je u kolovozu zabio tri gola u Kupu protiv Bremera u trijumfu 7:0. U 60 minuta igre.

Proteklu sezonu nosio je dres Kaiserslauterna u 2. Bundesligi, imao je 22 nastupa i pet pogodaka, sezonu ranije bio je u Poljskoj, u dresu Lechije Gdanjsk dao je 10 golova u 30 utakmica.

Veliki radnik

Čolak je rođen 17. rujna 1993. u Ludwigsburgu, u elitnom rangu njemačkog nogometa debitirao je 19. listopada 2013. u dresu Nürnberga, u toj sezoni dobio je još pet šansi, ali sve kratke, jedino je sa Schalkeom na travnjaku bio nešto duže, 70 minuta.

Čolak je Hrvat i s njegovim opredjeljenjem za Kockaste nikad nije bilo problema, odradio je staž u mlađim uzrastima, no nikad se nije do kraja nametnuo, uvijek je ostajao u drugom planu. Iako je dolazio na okupljanja, kampove... Igrao je za U-18, U-19, U-20, kod izbornika Ivice Grnje i Dinka Jeličića. Potonji ga je ima u sastavu i na Euru U-19 u Estoniji 2012.. Za mlade Vatrene igrao je i njegov stariji brat

Antonio, koji ima i drugi ime Mirko, pod ugovorom je s Hoffenheimom koji ga je posudio Darmstadtu, a zanimljivo, ovog ljeta postojala je priča da ga Arsene Wenger želi u Arsenalu.

- Odrastao je u Njemačkoj, izdanak je tamošnje škole, a na sebe je skrenuo pozornost odličnom statistikom i zato je dobio poziv u naše mlade reprezentacije. Ima izrazit nos za gol - opisuju nam Dinko Jeličić stasitog centarfora (188 cm visok), jakog u duelima, koji odlično igra glavom.

- Izrazito je pozitivan momak, veliki radnik, koji daje sve što može za momčad, ima dosta slične karakteristike kao Mario Mandžukić, vrlo je pokretljiv, odgovoran i strijelac.

Kako ima 23 godine logično je pitanje postoji li razlog zašto nije ranije eksplodirao?

- U njegovoj generaciji reprezentacija bila je dosta jaka konkurencija, igrali su Rebić, Livaja, Perica, kasnije i Pjaca. Netko ide malo težim putem, realno je bilo da se zahtjevnije kroz Bundesligu namenuti mladom igraču, no ustrajao je i gradio se. Gdje god je igrao imao je dobru statistiku. Ne čudi ne njegov uspon. Neki ranije srazriju, drugi kasnije, ali na kraju ako si pravi doći ćeš gdje ti je mjesto. A očito je on taj.

Zanimljiv je

Vidite li ga jednom kao A reprezentativca?

- To je teško reći jer imamo jaku konkurenciju u napadu. Ali ako ovako nastavi i napravi transfer u još jači klub sigurno da će biti zanimljiv izborniku. Sad je sve na njemu. Njega krasi velika želja za napredovanjem, uvijek je išao 300 posto, isto mu je bilo trening ili utakmica, karakterno je posložen do kraja i zato ima perspektivu da ode i dalje - zaključio je Jeličić.

Eto, prva dva gola za zabio, no da bi opet navukao Kockasti dres, i to najvažniji, treba tako nastaviti.

Linker
09. svibanj 2024 21:44