REUTERS/Ralph Orlowski / REUTERS
BEZ PARDONA

IZ REDOVA BUNDESLIGAŠKOG HITA ODUŠEVILI IZJAVOM 'Ronaldo i Messi su za nas prestari. Apsurdno je pomiliti da bi funkcionirali s njima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2016. 13:25

Red Bull Leipzig ove je sezone pravi bundesligaški hit, a njihove igre oduševile su apsolutno sve. Jer tko je mogao očekivati da će mlada momčad kojoj je prosjek starosti igrača 23 godine nakon 13 kola biti na vrhu bundesligaške ljestvice s tri boda više od moćnog Bayerna.

Primjerice, osmorica igrača Red Bull Leipziga iz momčadi koja je prošle subote pobijedila Schalke 2:1 je prošle sezone igrala u njemačkoj drugoj ligi.

Zanimljiv je bio odgovor sportskog direktora kluba Ralfa Rangnicka (58) na upit bi li volio u svojim redovima sljedeće sezone vidjeti zvijezde poput Lionela Messija (29) ili Cristiana Ronalda (31).

"Bilo bi apsurdno i pomisliti da bi momčad funkcionirala s njima u sastavu. Obojica su prestari i preskupi. Mi imamo najmlađu i najneiskusniju momčad u ligi", rekao je Rangnick i dodao.

Football Soccer - RB Leipzig vs Borussia Dortmund - German Bundesliga - Red-Bull-Arena, Leipzig, Germany - 10/09/16. RB Leipzig's Kyriakos Papadopoulos (L-R), Timo Werner and Willi Orban cheer after the goal. REUTERS/Stefanie Loos DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050. - RTSN5L8
REUTERS/Stefanie Loos

"Ne znam je li to revolucija, ali malo je neobično da momčad koja je bila u četvrtoj ligi prije tri i pol godine danas ima 33 boda nakon 13 utakmica. Nitko to nije očekivao".

Usprkos ekspresnom uspjehu klub osnovan 2009. godine nije omiljen kod većine Nijemaca i mnogi ga smatraju prijevarom zbog izigravanja zakona kod imenovanja kluba.

Linker
19. svibanj 2024 01:57