Hrvoje Smolčić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ČEKA GA VELIKA PRILIKA

Nijemci objasnili zašto su doveli baš kapetana Rijeke: ‘Uvjerljiv je već tri sezone, dobit će podršku‘

Sportski direktor Eintrachta svjestan je da klubu za sezonu u Ligi prvaka trebaju pojačanja.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. svibanj 2022. 23:28

"Vrlo talentirani branič Smolčić prelazi u Eintracht", tim je naslovom Kicker popratio dolazak donedavnog kapetana Rijeke u redove pobjednika Europske lige. Transfer koji je dogovoren još prošle godine, jučer je dobio i službenu potvrdu, Hrvoje Smolčić potpisao je ugovor s bundesligašem do ljeta 2027. godine.

- Ponosni smo što smo uspjeli uvjeriti izuzetno talentiranog braniča poput Hrvoja Smolčića na dolazak u naše redove. Njegovim dolaskom nismo samo popunili kadar, nego smo dobili i igrača koji je tehnički odlično potkovan i može igrati više pozicija u obrani - objasnio je sportski direktor Markus Krösche koji je vrlo zaposlen posljednjih dana.

Naime, osim dolaska Smolčića, Eintracht je riješio pitanja dva igrača koji su sezonu na izmaku igrali kao posuđeni igrači. Od Milana je otkupljen Jens Petter Hauge, 22-godišnji norveški reprezentativac, a od Dinama Kristijan Jakić, hrvatski reprezentativac.

Smolčić je dakle treći posao kojeg je zgotovio Krösche, ali to je tek početak jer su u Frankfurtu svjesni kako su zbog tankog igračkog kadra patili u Bundesligi, koju su završili na tek 11. mjestu. Osvajanjem Europske lige izborili su nastup u Ligi prvaka, pa su pojačanja itekako nužna. Sportski direktor Eintrachta objasnio je zašto su izabrali baš Smolčića za pojačanje defenzivnog reda.

- Hrvoje je unatoč svoje mladosti već tri sezone vrlo uvjerljiv na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Nije bez razloga ove sezone bio kapetan Rijeke - naglasio je Krösche i dodao.

- Unatoč tome, svjesni smo da mu je naš klub prva stanica u inozemstvu pa ćemo biti vrlo strpljivi i dat ćemo mu vremena i podršku kako bi se što brže prilagodio novih zahtjevima i potpuno integrirao u naš klub - zaključio je sportski direktor pobjednika Europske lige.

Linker
02. lipanj 2024 07:22