Max Kruse sa suprugom

 Screenshot: Instagram
ŽIVI NAJLJEPŠE DANE

Niko Kovač ga je potjerao iz momčadi, a on ostvaruje snove u - pokeru? ‘Ovo pokušavam već 10 godina!‘

‘Moja žena i prijatelji nisu ovdje, idem ravno na sljedeći turnir, miks od osam partija, tu sam najbolji...‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. studeni 2022. 09:56

Njemačkom nogometašu Maxu Kruseu, igraču Wolfsburga i povremenom njemačkom reprezentativcu ostvario se san. "Ljubimac" našeg Nike Kovača inače je strastveni igrač pokera koji je sada osvojio World Series of Poker Europe turnir (WSOPE). Za podsjećanje, Kovač i sportski direktor "Vukova" Marcel Schafer su Krusea (34) udaljili iz momčadi rekavši da više neće igrati za klub zbog nedovoljnog zalaganja. Kruse im je odvratio da će se vratiti u siječnju te da će samo on odlučivati dokad će igrati. Suspenzija u klubu očito ga nije pogodila previše:

image
THOMAS FREY Dpa Picture-alliance Via Afp

"Oduševljen sam, najljepši je osjećaj napokon osvojiti WSOP narukvicu. Trudim se deset godina i jako sam ponosan," rekao je novi prvak.

Kruse nije pobijedio u jednoj od svojih specijalnih disciplina, već u najpopularnijoj varijanti "No-Limit Texas Holdem". Posebnost ovog turnira je činjenica da najviše šest igrača može sjediti za stolom umjesto uobičajenih devet. To zahtijeva agresivniju strategiju. Trenutačno ozlijeđeni nogometni profesionalac ovime je osvojio mjesto na glavnom WSOPE turniru u vrijednosti od 10.300 € koji se igra sljedeći tjedan kao i pravo startanja na Tournament of Champions u sklopu WSOP-a u Las Vegasu sljedeće godine.

"Trenutno mogu igrati poker samo kao hobi, ali možda ću igrati više nakon karijere", rekao je Kruse nakon pobjede dodavši da poker igra samo iz zabave "Lijepo je znati da si vjerojatno prilično dobar u tome."

"Moja žena i prijatelji nisu ovdje, idem ravno na sljedeći turnir, miks od osam partija u čemu sam možda i najbolji..."

Bolji nego u nogometu, kako stvari stoje i Kruse ne treba brinuti za budućnost. Ostaje za vidjeti kako će se rasplesti sukob s našim trenerom koji je ove sezone došao iz Monaca i

Linker
20. svibanj 2024 04:00