KIRCHNER/DAVID INDERLIED/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
OPROŠTAJ OD KUPA

Niko Kovač se oglasio nakon bolnog poraza: ‘Nogomet je lijep, ali istovremeno i okrutan sport‘

‘Bili smo disciplinirani. U prvom dijelu nitko nije htio pogriješiti, a u drugom smo dominirali‘
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2023. 08:31

Wolfsburg je nakon 120 minuta igre ipak ispao iz njemačkog kupa. U osmini finala spretnija i sretnija je bila Borussia Mönchengladbach koja je slavila na samom kraju produžetaka. Gol za pobjedu postigao je Manu Kone u 120. minuti i tako odveo Borussiju u četvrtfinale.

Wolfsburg, kojeg vodi Niko Kovač, se sjajno borio, ali na kraju nije bilo sreće.

- Boli nas, ali moramo sportski čestitati Borussiji. Nogomet je lijep, ali istovremeno i okrutan sport. Doživjeli smo oboje. Imamo zašto biti tužni. Bili smo disciplinirani. U prvom dijelu nitko nije htio pogriješiti, a u drugom smo dominirali - rekao je Kovač pa dodao:

- Mogli smo zabiti u 90. minuti kao što su oni u 120. Možemo biti zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. Trebali smo napraviti malo više kako bismo više dobili. Momčad se sjajno borila i nesretno ispala - zaključio je Kovač.

Hrvatski stručnjak je prve izmjene napravio tek u produžecima jer, kako kaže, njegovi igrači nisu ništa poklonili protivniku. Lovro Majer je u igru ušao u 112. minuti. Kovač je do sada dva puta osvajao kup u Njemačkoj. S Eintrachtom je slavio 2018. godine, a iduće sezone bio je najbolji s Bayernom.

Linker
04. svibanj 2024 01:55