NORDPHOTO GMBH/BRATIC/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
DO KRAJA SEZONE

Nogometna zvijezda suspendirana zbog nevjerojatnog poteza: ‘Takvo ponašanje nećemo tolerirati!‘

‘Nakon što je saznao da neće biti u početnih 11 protiv Leverkusena, otišao je kući‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. travanj 2024. 17:34

Werder je do konca sezone suspendirao svoga veznjaka Naby Keitu. Bivši nogometaš Liverpoola je, prema riječima sportskog direktora Werdera Clemensa Fritza, u subotu odbio s ostatkom momčadi otputovati na prvenstvenu utakmicu protiv Bayer Leverkusena nakon što je otkrio da je izostavljen iz početne postave.

- Kao klub, nećemo tolerirati Nabyjevo ponašanje. Iznevjerio je svoj tim u teško vrijeme te je stavio svoje interese iznad interesa tima. Ne možemo to dopustiti - rekao je.

Keita je te optužbe opovrgnuo tekstom na Instagramu tvrdeći da Fritz pokušava "okaljati" njegov ugled.

Klub iz Bremena je, međutim, u utorak objavio da je Keita suspendiran do kraja sezone i da mu je izrečena "znatna novčana kazna".

image

Naby Keita

NORDPHOTO GMBH/RAUCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

"Nakon što je saznao da neće biti u početnih 11 protiv Leverkusena, Naby Keita je odlučio ne putovati na teren s momčadi, već je umjesto toga odlučio otići kući. Werder Bremen suspendirao je Nabyja Keïtu do kraja sezone. Klub je veznjaku također izrekao znatnu novčanu kaznu. 29-godišnjak više neće trenirati s momčadi niti biti dio svlačionice prve momčadi.", navodno je u priopćenju.

Keita je ljetos stigao u Werder nakon što mu je poslije pet godina provedenih u Liverpoolu istekao ugovor te potpisao sve do ljeta 2026. Međutim, ove je sezone odigrao svega pet utakmica za bundesligaša. Ozljede aduktora pa mišića potom gripa pa crijevna viroza bili su razlozi zašto je vrijeme provodio izvan momčadi. A u onim rijetkim periodima kada je i bio zdrav igrao je za reprezentaciju.

Linker
16. travanj 2024 18:00