Thomas Tuchel

 MICHAELA STACHE Afp
OVO BI ODJEKNULO

Nogometni velikani kuhaju ludu razmjenu trenera? Najnovija opcija za novog Bayernovog trenera iznenadila je mnoge

Bavarski div još uvijek traga za čovjekom koji će naslijediti Thomasa Tuchela
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 12:23

Nakon što je Julian Nagelsmann produljio ugovor s njemačkom reprezentacijom, Bayern se morao suočiti s još jednom odbijenicom. Naime, njihovu klupu nije htio preuzeti niti austrijski izbornik i bivši trener Manchester Uniteda, Ralf Rangnick.

Podsjetimo, Thomas Tuchel je najavio da krajem sezone odlazi s klupe Bayerna te su u Münchenu u potrazi za nasljednikom. Nakon što su htjeli vratiti Nagelsmanna, okrenuli su se Rangnicku, a sada su pronašli nove opcije.

Jednu koja je iznenadila mnoge prenio je novinar njemačkog Bilda kojem je ekspertiza praćenje novosti oko Bayerna, Christian Falk.

Falk navodi kako se u Bayernu zadnjih nekoliko dana priča o Eriku ten Hagu kao njihovom potencijalno novom treneru. Njihov trenutni trener pak, Thomas Tuchel, je pokazao interes za odlazak u Manchester United, no naglasio je kako ne želi da se ti razgovori vode prije nego li Bayern odigra uzvratni susret protiv Real Madrida u Ligi prvaka.

Druga opcija spominje francuskog stručnjaka Rudija Garciju. Garcia je posljednji angažman imao u Napoliju gdje je smijenjen nakon samo 16 utakmica. Sada bi mogao dobiti najveći posao u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Najveći uspjeh Garciji je osvajanje duple krune s Lilleom u sezoni 2010/2011. Od tada je vodio još Romu, Marseille, Lyon, Al Nassr i naposljetku Napoli.

Linker
03. svibanj 2024 12:23