FEDERICO GAMBARINI Dpa Picture-alliance Via Afp
PRVA OPCIJA

Svi su uvjereni - Vatrenog čeka sretna sudbina u redovima europskog velikana: Vide ga u udarnoj postavi

S obzirom na to da Tuchel odlazi na kraju sezone, teško je procijeniti kakva će biti situacija
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 11. ožujak 2024. 20:20

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ove sezone oduševljava u dresu Bayer Leverkusena s kojim maršira prema prvom povijesnom naslovu prvaka. Tamo je na posudbi iz Bayerna u kojem ga trener Thomas Tuchel nije vidio u svojim planovima uoči sezone.

Stanišić u prvom dijelu sezone nije previše igrao, već je u sastav upao nakon što se na njegovoj poziciji dogodilo nekoliko izostanaka zbog ozljeda i odlaska na Afrički kup nacija. Tu je priliku Stanišić objeručke prihvatio te je postao ključan igrač momčadi Xabija Alonsa koja ove sezone i dalje ne zna za poraz.

Posebno je impresivan bio u dvoboju protiv Bayerna gdje je svojim golom utabao put svojoj momčadi prema pobjedi. Bayer je na kraju slavio 3:0 i dodatno istaknuo kandidaturu za naslov prvaka. Kako se sezona bliži kraju, tako su i pitanja o Stanišićevoj budućnosti u Bayernu sve glasnija.

image

10.03.2024, Fussball, Bundesliga, 25. Spieltag Saison 2023/2024, Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg, Josip Stanisic Bayer Leverkusen x/TKx *** 10 03 2024, Soccer, Bundesliga, 25 Matchday Season 2023 2024, Bayer Leverkusen VfL Wolfsburg, Josip Stanisic Bayer Leverkusen xRHR PHOTO TKx Copyright: x /TK,Image: 855858101, License: Rights-managed, Restrictions: Credit images as "Profimedia/ IMAGO", Model Release: no, Credit line: RHR-FOTO/imago sportfotodienst/Profimedia

RHR-FOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Rhr-foto/imago Sportfotodienst/profimedia

S obzirom na to da Tuchel odlazi na kraju sezone, teško je procijeniti kakva će točno situacija biti u Bayernu. No, prema pisanju Bilda na Allianz Areni su oduševljeni Stanišićem i žele ga gledati u svojim redovima. Stanišiću bi, prema svemu sudeći, mjesto u prvih 11 trebalo biti zagarantirano.

Stanišića prije toga čeka završetak Bundeslige, ali i DFB Pokala i Europske lige gdje je Bayer i dalje živ i itekako konkurentan. Prije povratka na Allianz Arenu ga čeka i Europsko prvenstvo s hrvatskom reprezentacijom koje se održava upravo u Njemačkoj.

Iako situacija u Bayernu nije najbajnija, Stanišić je svojim igrama u Bayer Leverkusenu pokazao da se na njega itekako može računati u borbi za bundesligaški naslov.

Linker
30. travanj 2024 12:12