Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
VELIKI INTERVJU ZA KICKER

TO BI BILA SENZACIJA! LEGENDARNI KAPETAN VATRENIH NA KLUPI BAYERNA? 'Vidjet ćemo, ne treba raditi velike skokove, najvažnije je ići malim koracima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2017. 15:53

U velikom intervju za ugledni njemački magazin bivši hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač progovorio je o svom klubu, karijeri i ciljevima.

Prošle je sezone Kovač preuzeo klupu Eintrachta iz Frankfurta i spasio ga od ispadanja, a ove je sezone njegova momčad sjajno gurala sve do nedavno, kada je uslijedio crni niz. Tako je Eintracht nanizao četiri uzastopna poraza i skliznuo na šesto mjesto ligaške ljestvice koje vodi u Europsku ligu.

Mnogi Kovača vide u puno jačem i uglednijem klubu od Eintrachta, a u njemačim medijima se čak provlači i klupa Bayerna.

Niko Kovač se nasmijao i rekao: 'Naučio sam da je u životu važno postaviti ciljeve, ali ne treba raditi velike skokove, već ići korak po korak".

Potom je Kovač nastavio s objašnjenjem.

"Kao mladom igraču cilj mi je bio postati profesionalac. Kada sam uspio ciljevi su mi bili igrati u prvoj ligi, pa igrati za reprezentaciju, pa potpisati za Bayern i igrati na Svjetskom prvenstvu. Zato je važno ići malim koracima. Ako si postavite velike ciljeve u startu, velika je vjerojatnost da u tome nećete uspjeti".

Medijski se osim Bayerna spominje i moguć odlazak u Premiership.

"Imam ugovor s Eintrachtom do 2019. godine i želim raditi, a što će budućnost donijeti - vidjet ćemo. Eintracht? To je uspavani velikan koji može puno. Ne moramo biti prvaci, ali uspjeh bi bio kada bi sljedećih godina bili u prvoj trećini ljestvice".

Linker
01. svibanj 2024 15:23