Kai Pfaffenbach / REUTERS
NAKON GLEDANJA SNIMKE UTAKMICE

ČAČIĆ PORUČIO KRITIČARIMA VELIKE POBJEDE HRVATSKE 'Svima koji kažu da smo pali, kažem - NISMO PALI! Sad znam zašto sam bio tako miran...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. ožujak 2017. 10:08

ESTONIJA - HRVATSKA (18.00)

ESTONIJA: Aksalo, Kallaste, Klavan, Tamm, Teniste, Mets, Luts, Vassiljev, Antonov, Käit, Anier

HRVATSKA: Lovre Kalinić, Lešković, Vida, Mitrović, Kovačić, Bradarić, Rog, Perišić, Pjaca, Čop, Kramarić

-------------------------------------------------------------

Izbornik Hrvatske Ante čačić je dan uoči prijateljske utakmice s Estonijom u Tallinu odveo momčad da se prošeta starim dijelom grada, a najveći je problem u inače idiličnoj atmosferi bio - promjena vremena.

- Nije nam baš ugodno, ipak smo došli iz drugačijih vremenskih prilika, iritira kako puše, ali nadam se da su se uspjeli rekuperirati od utakmice u petak.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

Kako vam se čini Estonija?

- Pogledali smo njihovu zadnju utakmicu s Ciprom, imaju stopera u Liverpoolu, Klavana… Uvijek skupljam informacije o protivniku, ali apostrofiram našu momčad. Ovdje je Hrvatska vrlo teško izvlačila utakmice, u prvoj je Šuker dao dva gola, jednom je Niko Kovač zabio kukom, a Ottu Bariću su na debiju u Osijeku priredili neugodno iznenađenje kad su igrali 0:0. Oni će nastojati dati sve od sebe, moramo biti ozbiljni i u tom slučaju bit će sve u redu.

Vatreni su, kao i Estonci, trenirali na igralištu uz prugu, a dok su se igrači razgibavali, Čačić nam je govorio:

- Pogledao sam snimku utakmicu s Ukrajinom, pitao sam sam sebe zašto sam bio tako miran za vrijeme susreta, da bih se u snimci uvjerio kako smo imali potpunu kontrolu. Čak i u drugom poluvremenu, za koje svi kažu da smo pali, nismo pali jer taj posjed Ukrajine bio je daleko od našeg gola. I napravili su vrlo malo konkretnih prijetnji. Ova nam je pobjeda zaista velika i vrijedna.

Sljedeći kvalifikacijski dvoboj je 11. lipnja na Islandu, u tom smislu Tallinn dobro dođe kao klimatski uvod, no prije u lipnju Čačić planira još jedan prijateljski sraz. Pitanje je s kim, ali intrigantno je gdje. HNS je preliminarno najavio da će to biti Zadar.

- Zašto ne bismo igrali u Zadru? Pazite, tamo na Stanovima može doći četiri tisuće ljudi, to je grad koji ima hotele, na početku ljeta izvrsna bila bi promidžba Dalmacije - potvrdio je Čačić da se o tome ozbiljno razmišlja.

- Pobornik sam da reprezentacija igra po cijeloj Hrvatskoj, ja sam je doveo u Koprivnicu, narod je voli svugdje, i u Splitu, i u Istri, i u Slavoniji… - jasan je izbornik.

A Estonija? Hrvatska je momčad složena od majstora, ako pokažu samo dio što znaju, mogla bi se dogoditi repriza Belfasta gdje je završilo 3:0. Pristup će sve odrediti.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 07:16