Zlatko Kranjčar
 Damir Krajac / CROPIX
KAŠLJU OD SAMOG POČETKA

CICO IMA PUNO SREĆE, A PITANJE JE DOKAD Otkako je počela sezona, Dinamo ima velikih problema

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. srpanj 2016. 21:11

Bravo, Kopiću, bili ste dobri, čestitao je Cico Kranjčar mlađem kolegi nakon utakmice u Maksimiru. Lice gostujućeg stratega govorilo je samo za sebe.

Imao je skalp karijere u svojim rukama, pedesetak sekundi dijelilo ga je od pobjede nad Dinamom u Maksimiru. No, sreća je uvijek bila saveznik velikih klubova. I baš na krilima te sreće Cico Kranjčar plovi od početka svog mandata. Pitanje je dokad.

Dinamo zaista igra loše, ali ne gubi. Zapravo, od pet utakmica u ovoj sezoni, uzeli su četiri pobjede i remi. A tko te pita za dojam kada se pobjeđuje… Lani je Dinamo bio bolji u obje utakmice s Olympiakosom pa uzeo nula bodova u skupini Lige prvaka. Isto tako, prošle sezone se opasno visilo protiv Moldea i igralo 1-1 s prvakom Luksemburga pa se na kraju završilo u Ligi prvaka.

No, sreća ima svoj vijek trajanja. Nakon Slaven Belupa se i tih 2-0 ne čini velikom prednošću uoči uzvrata u Tbilisiju. Iako, Kranjčar je okrenuo ploču.

- Bolje da nam se ova utakmica dogodila sada, nego u Tbilisiju. Ovo će nas dodatno mobilizirati prije uzvrata - rekao nam je nakon Belupa, priznavši kako ga je imenjak iz Gruzije iznenadio u Maksimiru.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

- Pokazali su puno više nego protiv Armenaca. To je poziv na oprez, idemo ondje spremniji i moramo se postaviti goropadnije.

Pitali smo Kranjčara da nam detektira najveći problem u svojoj momčadi i ponovno je trener Dinama uperio prst prema napadačima. Iako mu, ruku na srce, ni vezni red nije stajao baš najbolje, dok je obrana često plivala…

- Antolić mi radi što od njega tražim, a Ćorić ima pravo na loš dan. Iako se trudio, evidentno nije bio na razini. No, on se još uvijek izgrađuje i treba strpljenja.

Kao pozitivnu stvar naveo je povratak nekih igrača koji nisu konkurirali (Machado) te one koji su bili na klupi pa ušli tek u nastavku (Rog, Stojanović). Fakt da ih u Gruziji čeka protivnik koji će imati podršku 30-ak tisuća navijača Cico je uzeo kao prednost.

- To može biti samo motiv za moje igrače. Čast i zadovoljstvo je igrati u takvim uvjetima.

Linker
05. svibanj 2024 00:35