CROPIX
ŠTO JEDU 'MINI VATRENI'?

COLA I ČOKOLADICE! NAJVEĆI POROCI MLADIH REPREZENTATIVACA 'Kolače ne možemo izbaciti, a i palačinke su opet u modi. Alkohol? Nemamo problema s tim...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. listopad 2017. 11:28

Hrvatska U-21 reprezentacija nalazi se na mini pripremama u Svetom Martinu na Muri. Evo kako 'mini vatreni' provode dane između treninga i utakmice.

Kako mladi Vatreni provode svoje dane u Međimurju?

- Imaju trening, odmor, sastanke... Dan brzo prođe, bez obzira na to koliko je dug - kaže izbornik Nenad Gračan.

U njegovo igračko doba zabavu su uglavnom predstavljale karte, ali toga više nema.

- Sve manje, vremena su se promijenila, sad su u rukama telefoni i laptopi.

Nije tajna da se dečki vole zabaviti i uz igrice na Playstationu.

- Svatko zna što mu je najbolje raditi, a to sve mora biti u okvirima koje smo mi postavili. Vrlo je bitno da iz tih okvira ne izlaze. Normalno je da im nećemo zabraniti Playstation ako ih to opušta - objašnjava izbornik.

Dr. Nino Brajković poznati je šibenski kirurg koji već 10 godina surađuje s HNS-om u raznim selekcijama. Otkrio nam je da dečki iz aktualne U-21 vrste već sa zanimanjem gledaju automobile, a paze i na modni izričaj, odjeću i frizure. Ima među njima par onih koji vole duže spavati, a šetnje ih uopće ne zanimaju.

- Kad je u pitanju prehrana, mnogi od igrača su već 15-ak godina u sustavu mladih selekcija te su već navikli na sportski režim prehrane. Na meniju je raznovrsna, lako probavljiva hrana - kaže dr. Brajković.

Doručak je baziran na mlijeku, mliječnim proizvodima i žitaricama. Pokušava se da bude bez narezaka i hrenovki, iako se i to tolerira tu i tamo. Za ručak je obavezno juha, povrće na lešo, piletina ili puretina, ili pak riba, plus teletina. Svinjetina se rijetko konzumira, a obvezno je voće. Danas, na dan utakmice, doručak će biti do 9.30, a ručak uz obaveznu tjesteninu i piletinu u 13 sati. Prije polaska u Varaždin dečki će pojesti tost sendvič od šunke i sira, plus malo voća.

Posebna priča su slastice.

- Kolače ne možemo izbaciti, ali pokušavamo da to bude lisnato tijesto, štrudli od jabuke, višanja, sira, koji su lako probavljivi. Palačinke su se opet vratile u modu, nastojimo da to bude manje s Nutellom, a više s marmeladom, ali sakrije se nešto uvijek. Izbornik je izuzetno tolerantan, tako da tu nema nekih većih problema.

Nikola Vlašić jučer je slavio rođendan, dečki su proslavili s dvije torte nakon ručka. Međutim, nazdraviti čašom piva ili vina nisu mogli, niti će to učiniti danas navečer ako pobijede Bjelorusiju.

- A ne, do sad to nije bila praksa. Koja kavica i Coca-cola se popije, ali alkohol nije preporučljiv, a nikad u mladim reprezentacijama nismo ni imali problema s alkoholom ili cigaretama. Njihovi najveći poroci su Coca cola, pomfrit, hamburgeri i čokoladice. Kad nakon reprezentacije krenu u svoje klubove, pojedini zavire u McDonald’s, to im je valjda zabranjeno voće koje vole. No, ovi koji su otišli u inozemne klubove i shvatili koliko je težak život profesionalca, izuzetno paze na prehranu jer se od njih traži 24-satna koncentracija na posao kojim se bave - ističe dr. Brajković.

Linker
05. svibanj 2024 07:31