CROPIX
SLOVENAC SAM DONIO VELIKU ODLUKU

DAN ZA PAMĆENJE Hajduk dobija najmlađeg kapetana u povijesti!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 29. lipanj 2016. 19:04

Nikola Vlašić novi je ili budući kapetan Hajduka, stvar je objave, pitanje trenutka, ali činjenice s priprema u Sloveniji govore unaprijed. Vlašić, mladi reprezentativac, postaje najmlađi kapetan Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Rođen 4. listopada 1997. godine, dakle prije nego što će navršiti 19 godina ponio je traku “bijelih”.

- Nego što, to je logičan izbor, on je Hajdukova budućnost i najveća vrijednost u perspektivi - potvrđuje nam trener Hajduka Marijan Pušnik.

Tko je odlučio? Klub. Odnosno Pušnik. Jednoglasno. Jedan glas za, nitko protiv.

S idejom da se Vlašić promovira u kapetana i da mu se dadu najveća počast i promocija, “bijeli” su već došli na pripreme. Protiv Ujpesta, još u Steyru Vlašić je ponio traku; onako, kao usput, bez gromoglasne objave.

Potom protiv Steyra i onda protiv Aluminija. To je već jasna poruka. Bez obzira što je u istih 11 bio i Tino Sušić, kapetan je bio Vlašić.

- Neka mladić nosi traku, to je čast i obaveza, ali zna se hijerarhija. Moji su kapetani i Lovre Kalinić i Tino Sušić. I Nižić i Milić. Svi su oni kapiteni, odnosno kapetani - miješa Pušnik slovensko-hrvatski izričaj. Naglašava:

- Bitno je da momčad ima svoje vođe i autoritete. Traka je važna, a kapetan je taj tko je gazda na terenu. Moja produžena ruka. A to su svi oni...

Malo nam je nejasno, u Vlašića traka, a svi su ostali kapetani? - Bitan je odnos prema obavezama i ponašanje. I da su vođe momčadi. To su i Kalinić kad se vrati, pa rekoh Sušić, Nižić, Milić, svi oni najstariji i najiskusniji.

A u Vlašića je traka?

- Pa da.

To je vaša odluka?

- Naravno - kaže Pušnik. - Mladi je reprezentativac zaslužuje. Ostaje još da popričamo s Lovrom Kalinićem. Lovre je bio sad s reprezentacijom na Euru i može i on da nosi traku sad kad se vrati. I on je isto kapetan. Ali, budimo realni, svi ti stariji i iskusniji igrači su više-manje na odlasku, i Kalinić i Sušić i Milić. Svi ti kapiteni su još kratko vrijeme ovdje i šta da čekamo? Logično je da traku odmah ponese Vlašić od koga klub najviše očekuje u iduće vrijeme, a profesionalac je i pravi igrač i dečko od glave do pete!

Ranije se glasovalo u svlačionici?

- Ah, što to znači glasovanje?! Kakvo glasanje u svlačionici? Kapetan je trenerova produžena ruka i to je u pravilu trenerova odluka. Može biti glasanje samo ako su dvojica podjednakih, pa da štrče, strše, pa eto, kao ne znaš kome ćeš dati traku, pa ajmo na glasanje. To nam ne treba. Kapetan mora biti od trenerova najvećeg povjerenja - kaže Pušnik.

Kad nije bilo Vlašića u igri, traku su ponijeli Zoran Nižić protiv Ujpesta, pa 45 minuta Tonći Mujan protiv Steyra, a protiv Aluminija i Maksim Bilji, kao najstariji. Na proljeće je u trenutku vrpcu ponio i Jefferson. No, Vlašić je taj poslije Lovre Kalinića.

Uglavnom, Hajduk okreće novi list i po pitanju kapetana: sve je širom otvoreno za veliku promociju Nikole Vlašića, momka od deset milijuna eura, koliko se u projekciji očekuje od njegova transfera, kad-tad. Pa mu se i na ovaj način otvaraju vrata, kroz koja će ionako – kako kažu – brzih dana izaći i Kalinić i Sušić i Milić...

- Budimo realni, svi dosadašnji kapetani su s nama još kratko vrijeme. Vrijeme je za Vlašića – proriče Pušnik.

Linker
03. svibanj 2024 19:09