Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
INTRIGANTNA PRIČA

DINAMO OSTAJE BEZ NAJVEĆEG POJAČANJA OVOG LJETA? Turski mediji se raspisali o transferu, ali na Maksimiru su spustili rampu: 'On nije na prodaju!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2017. 20:51

Turski mediji donijeli su jučer priču da Alanyaspor opet želi dovesti Juniora Fernandesa. Podsjetimo, Čileanac je bio na posudbi u tom turskom prvoligašu, koji ga je, načelno, želio otkupiti, ali nije se konačno izjasnio do sredine svibnja ili početka lipnja, bio je Fernandes preskup i Dinamo ga je vratio u svoje redove.

Pokazalo se u međuvremenu da je za ovu Dinamovu momčad izuzetno važan, da je trenutno i najveće modro pojačanje ovoga ljeta.

Junioru idućeg ljeta istječe ugovor, naravno, dva su moguća scenarija, ili će potpisati novi ili otići. Ako odlazi, onda je logično da Dinamo na njemu nešto pokuša zaraditi, a ne da ode besplatno.

Stoga je zaintrigirala ta jučerašnja priča iz Alanye. Predsjednik kluba Hasan Cavusoglu tamošnjim je medijima izjavio da njegov klub još nije odustao od Fernandesa i da još ulaže napore da Juniora vrati u momčad.

- Dosad smo doveli nekoliko igrača, doći će još dva ili tri. Prvi nam je cilj Fernandes, pokušat ćemo se idućih dana dogovoriti s njim i njegovim klubom. Uskoro će se sve znati - kazao je predsjednik Alanyaspora.

Nije iz ovoga jasno uzda li se Cavusoglu u taj ugovor o posudbi koji je njegov klub do određenog roka mogao aktivirati i otkupiti Čileanca ili planira krenuti u napad i kupiti Fernandesa od Dinama “normalnim” putem?

- Ne, Alanyaspor ne može više aktivirati nikakav ugovor, taj je rok istekao. Teoretski ga dakle može kupiti kao i svakog drugog igrača, iako mislim da u ovom trenutku Fernandes nije na prodaju - kazao nam je Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina.

Premda uvijek postoji onaj “ali”, odluči li turski klub duboko posegnuti u blagajnu, a Fernandes naznači da bi se želio vratiti u Tursku, u tom bi slučaju transfer bilo teško zaustaviti, no za Dinamo bi u ovoj situaciji doista bilo pogubno da ostane bez Fernandesa.

Dobro je ušao u sezonu, puno toga u igri trener Cvitanović bazira na njemu, bila bi to klasična “amputacija”, pa nekako suludo zvuči da ga se Dinamo sad odrekne. Cijena? Donedavno je bila između milijun i pol i dva, sad bi možda bila i viša.

- Nitko iz turskog kluba nije s nama o tome razgovarao nakon što se Junior vratio u Dinamo - rekao je Svetina.

Linker
19. svibanj 2024 14:49