SPS Sasa Pahic Szabo / SPS
ZIMSKI TRANSFERI

DINAMO POD HITNO TRAŽI POJAČANJA, A SLOVENSKI IM 'PICK' USKRATIO ODGOVOR 'Ha-ha, vidjet ćemo na zimu...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. studeni 2016. 11:35

Benjamin Verbič, slovensko krilo iz Kopenhagena, jedan je od Dinamovih “pickova” za zimski mercato. Nije to tajna, nije više ni “navodno”, iz slovenskih izvora saznali smo da je su kontakti uspostavljeni, da je priča odmaknula dalje od samog interesa.

Inače, Verbičev je menadžer Amir Ružnić, čovjek koji je menadžer i Petru Stojanoviću, pa je i to veza koja bi mogla olakšati dogovor. Jasno, sam Verbič nije o interesu Dinama želio ništa reći.

- Baš čitam na internetu o tome i mogu reći samo “no, comment” - rekao nam je Verbič uz smiješak, pa smo pokušali okolnim putem.

Dakle, kad bi interes, recimo, postojao, bi li on bio zainteresiran za dolazak u Maksimir?

- Ha-ha, vidjet ćemo na zimu, ne želim ništa komentirati i to je sve što ću reći na tu temu!

Football Soccer - Slovenia v England - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Group F - Stadion Stozice, Ljubljana, Slovenia - 11/10/16
Slovenia's Benjamin Verbic reacts
Reuters / Srdjan Zivulovic 
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Srdjan Zivulovic Livepic EDITORIAL USE ONLY / REUTERS

Igrač za budućnost

Međutim, i to je što je kazao, govori nam dugogodišnje iskustvo i mali milijun sličnih razgovora, znači da ima “dima i vatre”. Uostalom, kasnije smo i dobili potvrdu da su razgovori startali, da sam igrač ne odbija mogućnost dolaska, ali sve će ovisiti o Kopenhagenu. Danci su ti koji odlučuju o cijeni, o mogućoj odšteti, a, koliko čujemo, nije to lagana misija, Danci nisu baš voljni spustiti cijenu, mogao bi na kraju Verbič biti preskup. Verbič igra Ligu prvaka, standardni je reprezentativac, nedavno je na Malti prekrasnom, petom, zabio i prvijenac za nacionalnu vrstu.

Uza sve to, ima 23 godine i svakako nije igrač kojega se isplati samo tako odreći. Uostalom, Kopenhagen ga je lani i doveo tako što ga je u zadnji tren preoteo Mariboru. Verbič je igrao u Celju i, kako čujemo, prelazak u Ljudski vrt bio je praktički gotova stvar, ali onda su se javili Danci, platili više od Mariborčana i odveli Verbiča na sjever Europe.

Kakav je igrač i bi li bio pojačanje za Dinamo? To se ne može predvidjeti, puno stvari utječe na konačan uspjeh, ali slovenski nam kolege hvale Verbiča kao igrača u usponu, momka od kojega očekuju puno u budućnosti kad je reprezentacija u pitanju.

Prirodno lijevo krilo

On je, prirodno, lijevo krilo, okomit je i “voli gol”, gleda uglavnom prema naprijed, nije igrač koji će pokriti poziciju lijevog beka, ofenziva mu je glavna preokupacija.

Zanimljivost vezana za tu priču jest da ga je u Celju, između ostalih, vodio i aktualni Hajdukov trener Marijan Pušnik. I stavljao ga u špicu, Verbič je bio jedini napadač, ali sudeći po statistici (nije zabio gol u toj ulozi), nije se najbolje snašao. Znao je igrati i polušpicu. Pušnik mu je ukazivao povjerenje, bio je uglavnom standardan, a kad je on otišao, njegov nasljednik Miloš Rus puno je više Verbiča stavljao u ulogu ofenzivnog veznog, a nekoliko je utakmica odigrao i na desnom krilu. I danas u Kopenhagenu često igra na toj strani, recimo, u sve tri utakmice u Ligi prvaka u kojima je bio u udarnoj postavi igrao je na desnoj strani.

Dečko u naletu

U prvenstvu, pak, uglavnom ordinira lijevom stranom terena. Definitivno, polivalentan igrač, mlad, u naletu. Hoće li ga Danci pustiti u Dinamo? Kako reče i sam Verbič, “vidjet ćemo na zimu”...

Linker
15. svibanj 2024 07:35