Marko Pjaca i Marko Rog
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PRIČA S OBALE VARDARA

DINAMO PREMA EUROPI BEZ KLJUČNIH IGRAČA 'Paket' nije uspio, ali Napoli i dalje ne odustaje!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. srpanj 2016. 10:21

Marko Pjaca odlazi, više nitko tu rečenicu ne izgovara s upitnikom, pitanje je samo dana! Dakle, jučer je Marko bio upitan za utakmicu, negdje oko podneva na snazi je bila odluka da ne započinje susret, ali da će biti na klupi i ući ako treba. Je li se štogod promijenilo, u trenutku čitanja ovoga teksta već i znate, ali i nije presudno za ovu priču. A priča kaže da Marko Pjaca odlazi najkasnije nakon uzvrata s Vardarom.

Dakle, nema više onoga “mogao bi ostati i za treće pretkolo, možda ako...”. Kažemo, najkasnije nakon uzvrata, jer, ako je rezultat iz Skoplja dobar i jamči samo formalan posao u Zagrebu - što vi, čitatelji, opet znate, jer mi smo tekst pisali prije utakmice - nema razloga Pjacu zadržavati u Dinamu. Klub je dao obećanje Cici da neće biti prodaje prije dvoboja s Vardarom, to je obećanje ispunjeno. Splet okolnosti je utjecao na to Marko na kraju “visi” i sjedi na klupi, u Dinamu demantiraju ikakvu mogućnost da su namjerno čuvali Pjacu, za svaki slučaj.
- Nema logike, onda bismo ga već prodali, ne bismo inzistirali da ostane do Vardara, da bolestan ide u Skoplje!

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara


To smo čuli iz nekoliko usta odgovornih ljudi u Maksimiru, a nitko od njih nije želio decidirano reći kamo Pjaca ide. Juventus je vodeći, Pjaca je sam, navodno, kazao “hoću u Torino”, dakle, najmanje bi iznenađenje bilo da idućeg tjedna počne nositi dres Stare dame. Ajmo reći, to je zicer, kao što smo već i pisali. No, kako još nije službeno, ne isključuje se mogućnost da Milan još malo “doda gas” pa u fotofinišu prvi presječe vrpcu. No, to je više onako, teoretska šansa, koja postoji u svakom poslu, u svakoj borbi pa tako i u ovoj. Pitanje koje možda jedino u ovom trenutku nema odgovor glasi: “Hoće li navijači imati priliku pozdraviti Pjacu na Maksimiru, ili su tu priliku već propustili?” Dinamo igra u nedjelju s Lokomotivom, u srijedu uzvrat s Vardarom, doista bi ga lijepo još jednom vidjeti i ispratiti u bijeli svijet s njegova stadiona. Ako već mora otići, barem to. Svota, već spominjanih 25 milijuna, milijun, dva, gore dolje...


A u sjeni priče o Pjace, ponovo su se rasplamsala šaputanja kako bi uskoro, možda čak i u istom roku, mogao otići i Marko Rog. Onaj Napolijev “paket” nije uspio, Pjaca je odbio otići na jug Italije, međutim, to ne znači da su Napolitanci odustali od Roga. Kako čujemo, ponovno su se javili u Dinamo, stežu obruč, ipak, pregovori još nisu okončani. Jasno, i Dinamo sad može kalkulirati, 10 milijuna eura koje je Napoli nudio dok je aktualan bio “duet” sad možda i ne bude dovoljno, realnije je očekivati između 12 i 15 milijuna. No, tu je još sve otvoreno, Rog možda i ostane za iduće pretkolo, ali bit će veliko iznenađenje prema sadašnjem kretanju dionica dočeka li rujan u Maksimiru. Jer, budite sigurni, Napoli nije jedini, mnoge su muhe osjetile miris svježeg mesa. Financijski, dakle, Dinamo će sigurno profitirati, pitanje je kako će izgledati momčad bez Pjace i Roga. Morat će biti aktivni i na tržištu, nekoga i kupiti.
Inače, treći u toj storiji je Ante Ćorić. Liverpool je bio o

zbiljan, iako službena pismena ponuda nije došla do Maksimira, posao je išao u dobrom smjeru, a onda je negdje nastao “kratki spoj”. Je li Kloppu zasmetalo što je sve izišlo u javnost ili je Brexit previše spustio funtu pa kad se preračuna to sad više nije isto? Kako god, Ćorić je dalji od Liverpoola i odlaska nego Rog od Napolija. O Pjaci da i ne pričamo.

Linker
30. travanj 2024 08:16