CROPIX
HITNA OPERACIJA

DINAMO U ZADNJI TREN OSTAJE BEZ KAPETANA? Na pomolu transfer, odlazak Modrog asa ovisi o nesuđenom dinamovcu?!

Dinamo bi u posljednjim trenucima prijelaznog roka mogao ostati bez kapetana jer atenski klub hitno traži zadnjeg veznog.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2017. 22:26

Hoće li u sam smiraj prijelaznog roka Dinamo ipak ostati bez kapetana, hoće li Domagoj Antolić napustiti Maksimir? Naime, u utorak je iz grčke stigla informacija da Panathinaikos ozbiljno razmišlja o dovođenju Antolića, pod hitno atenski zeleni traže zadnjeg veznog, a grčki mediji, koji prate Panathinaikos tvrde da im je Dinamov kapetan prva opcija. PAO, navodno, želi Antolića dovesti na posudbu, uz mogućnost da ga kasnije otkupi.

U Maksimir, tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, nije stigao nikakav papir ili e-mail iz Atene pa se nitko nije htio službeno ni oglasiti iz kluba na tu temu. No, kako smo čuli u kuloarima nešto se na tu temu kuha, priča nije puko nagađanje, iako nije ni 100 posto sigurno da će se transfer i realizirati. Ono što jest vjerojatno, ako ponuda iz Panathinaikosa sleti na stol u Dinamove kancelarije, klub neće raditi probleme svom kapetanu, načelni je dogovor da, ako ponuda zadovoljava obje strane, on napusti Maksimir.

Zagreb, 270717. 
Stadion Maksimir.
Prva utakmica 3. pretkola UEFA Europa lige, 
GNK Dinamo - Odd BK. 
Na fotografiji: Junior Fernandes, Domagoj Antolic slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Mogao bi Antolić putem jednog davnog kapetana, Velimira Zajeca, koji je iz Dinama otišao u Panathinaikos i tamo postao legenda. Tko zna, možda je baš Zajec rekao koju dobru riječ za Antolića, njegova se riječ tamo sluša, rijetko je koji igrač iz Hrvatske došao u PAO a da u klubu nisu pitali Zajeca za mišljenje.

No, pustimo sad to, vidjet ćemo kako će se stvar do kraja razvijati. Jer, Antolić možda jest prvi izbor, ali nije jedini, a zamislite tko mu je jedan od konkurenata? Yacouba Sylla! Onaj Malijac iz Rennesa koji je već trebao potpisati za Dinamo, a onda je u Zagrebu pao na liječničkom pregledu! Tada mu je cijena, prije gotovo dva mjeseca, bila dva milijuna eura, sad bi ga francuski klub grčkom dao na posudbu uz otkup od milijun eura idućeg ljeta. Syllu su, navodno, sinoć očekivali u Ateni, možda danas potpiše ugovor.

Domagoj Antolić
Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media

Dakako, u nekoj je varijanti moguće i da PAO dovede obojicu igrača, atenski se klub želi dodatno pojačati, pokrenuti iz prosječnosti u koju je upao zadnjih godina u grčkom nogometu, treba mu sigurno više od jednog igrača. No, jučer je situacija bila takva da su Grci pričali o Antoliću, kao mogućim pojačanjima. Danas i sutra, vidjet ćemo što će biti, mogući su svakakvi preokreti i raspleti, ljubav, rat i prelazni rok su nepredvidljivi i sva su sredstva dopuštena. Gleda se samo tko na kraju izađe kao pobjednik, a da pritom što manje izgubi!

Navijanje za odlazak

Ostalih novosti nema. Ni po pitanju dolazaka niti odlazaka, u nastavak sezone ući će Modri s više-manje istim kadrom. No, doista, pričekajmo još danas, a postoje zemlje u kojima prijelazni rok traje i nakon 31. kolovoza, pa možda i nakon tog roka netko završi u nekoj egzotici. Ipak, fokus je na Antoliću, mnogi navijaju za njegov odlazak, znaju da je vrijeme za taj iskorak, za okušavanje u nekoj drugoj ligi, u drugom okruženju. Makar i u Grčkoj, u klubu koji je trenutno i u europskim razmjerima ispod Dinama. No, novi izazov, novi ciljevi, uvijek dobro dođu, pogotovo u godinama u kojima je sad Antolić. Bila bi to velika priča zadnjih dana “mercata”, čak i simboličan znak da Dinamo kreće ispočetka.

Linker
02. svibanj 2024 03:41