Enrico Locci/Getty Images
NE MANJKA MU PONUDA

DUJE ČOP OTVORIO SEZONU SELIDBI VATRENIH Hrvatski napadač se vraća u Cagliari, ali samo privremeno. Otkrivamo gdje bi mogao nastaviti karijeru...

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. svibanj 2017. 19:24

U nedjelju je Sporting iz Gijona slavio pirovu pobjedu na gostovanju kod Eibara, jer je zahvaljujući rezultatima u nekim drugim utakmicama 37. kola - bod Leganesa u Bilbau i Deportiva kod Villarreala - izgubio i ono malo šansi za ostanak u najbljoj španjolskoj ligi. I dok klub može krenuti s pripremama za drugoligašku sezonu, Duje Čop (27) može pakirati kofere za povratak kući i čekanje novog transfera.

Hrvatski napadač proveo je sezonu u Gijonu kao posuđeni igrač Cagliarija, što je Sporting platio okruglih milijun eura. Da je izboren ostanak u Primeri, Čop bi po istom ugovoru automatski postao Sportingov igrač, što bi ih stajalo dodatnih tri milijuna eura. Kako se to nije dogodilo, Čop je u ovom trenutku ponovno igrač Cagliarija, ali s minimalnim šansama da ponovno zaigra u dresu talijanskog prvoligaša, premda ga ugovor s njim veže još pune dvije i pol godine.

Zahvaljujući vrlo dobrim igrama u Gijonu, u kojem je po mnogima parametrima bio najbolji igrač momčadi, s devet golova i tri asistencije u 30 prvenstvenih nastupa, Čopu ne manjka ponuda. Njegovi menadžeri kažu da je moguć ostanak u španjolskoj ligi, ali i da bi mogao u Tursku, Njemačku, a najizglednije u Englesku. Na Otoku su platežne mogućnosti ipak najveće...


sgsdugsduygdhgcsddvg

Duje Čop jučer nije bio raspoložen za razgovor: “Nemam nešto lijepo za reći”. Veliki emotivac očito je teško proživio Sportingovo ispadanje iz lige, posebno nakon što je momčad u posljednjih nekoliko tjedana značajno podigla razinu igre i činilo se da je ostanak u ligi dohvatljiv. Probali smo ga oraspoložiti skretanjem teme na razogovor o Vatrenima, ali ni to nije pomoglo. Međutim, neupitno je da će ga Ante Čačić imati na dispoziciji za akcije koje slijede, odnosno da će Čop sigurno biti među putnicima za utakmicu s Meksikom koju 27. svibnja igramo u Los Angleseu. Boravak s Vatrenima najbolja je terapija za svježe rane.


---

Uglavnom, u nedjelju smo dobili i prvog reprezentativca koji će ovoga ljeta sigurno promijeniti klub. Čop je u dvije španjolske sezone, prvu je proveo u Malagi, zabio ukupno 23 pogotka uz devet asistencija, potvrdio je klasu, igrački je sazrio, a tek ulazi u najbolje nogometne godine. Zato će biti iznimno zanimljivo vidjeti njegov odabir, jer u novoj sredini Čop bi trebao doživjeti vrhunac karijere.

Linker
30. travanj 2024 05:56