Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic
REAKCIJA TRENERA

EMOTIVNI BORUSSIJIN TRENER 'OPRAO' SUCA I UEFA-U, MBAPPE SRUŠIO REKORD 'Nitko nas nije ništa pitao, a ofsajd su morali vidjeti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2017. 00:01

Prvu četvrtfinalnu utakmicu između Borussije i Monaca u Dortmundu obilježila je pogreška linijskog suca.

Igrala se 19. minuta susreta kada je Lemar ubacio s krila, a Mbappe je zabio za 1:0 vodstvo Monaca. Usporena snimka pokazuje da je Mbappe bio u evidentnom zaleđu, ali linijski sudac i glavni sudac Daniele Orsato nisu se oglasili.

Mbappe je susret završio s dva postignuta gola i postao je najmlađi igrač kojem je to uspjelo u nokaut fazi natjecanja u dobi od 18 godina i 113 dana.


Kylian Mbappe GOAL - Dortmund 0-1 Monaco 12.04... by Football--Live

Borussijin trener Thomas Tuchel nakon susreta se požalio, kako na suđenje, nego na činjenicu da klubu iz UEFA-e nisu dali više vremena da se nosi s posljedicama bombaškog napada od dana ranije.

Podsjećamo, dvoboj Borussije i Monaca trebao se igrati u utorak, međutim zbog terorističkog napada bombom na autobus s igračima njemačkog kluba pri dolasku na Westfalen stadion, dvoboj je prebačen na srijedu.

"Prvo poluvrijeme nije bilo dobro i ostavilo je gorak okus. Prvi je gol pao iz ofsajda i to se mora vidjeti. Zapravo smo si danas zabili dva autogola i imali smo penal protiv nas. To nije dobro. Ali drugo poluvrijeme mi se jako svidjelo. Sada se moramo trgnuti jer ne želimo ispasti iz ovog natjecanja", zaključio je Tuchel.

"Tražili smo više vremena, ne samo da procesuiramo stvari nego i da budemo u našoj najboljoj formi za san Lige prvaka. Nitko nas nije pitao želimo li igrati. Informirali su nas tekstualnom porukom o odluci koja je donijeta. Mi smo profesinalci kada se radi o sportu, ali ono što nam se dogodilo jučer dogodilo nam se kao ljudima. Tretirali su nas kao da je netko bacio limenku pive pod autobus", dodao je Borussijin trener.

Borussjin veznjak Nuri Sahin je dodao:

"Znali smo da neće biti lako usredotočiti se na nogomet. Sve do prvog sučevog zvižduka glava mi je bila puna svega osim nogometa. Svi smo mi ljudi i ono što se dogodilo jučer ne bih poželio nikome. Tek kada sam se vratio kući ženi i djetetu sam shvatio koliko smo sreće imali. Znam da je nogomet jako važan i svi smo znali da moramo igrati. Ali svi smo mi ljudi, a ovo danas nije bilo zabavno".

Linker
18. svibanj 2024 03:51