Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
OKRŠAJ NA MAKSIMIRU

BILO JE PROBLEMA, ALI TRENER MODRIH NIJE ZABRINUT I VJERUJE U PROLAZ PROTIV NORVEŽANA 'Da ne vjerujem, ne bi ovdje ni došao'

Piše: HinaObjavljeno: 28. srpanj 2017. 13:04

Trener Dinama Mario Cvitanović, nakon pobjede 2-1 protiv norveškog Odda u Maksimiru, izjavio da je teško probiti ekipu koja se brani sa deset igrača, te da ih je manjak sreće koštao uvjerljive pobjede.

"Čestitam igračima što su se uspjeli vratiti nakon što smo gubili 0-1, to me veseli i to je pozitivno. Igrači su dali sve i samo nas je manjak sportske sreće koštao uvjerljive pobjede. Teško je probiti ekipu koja ima deset igrača unutar svojih 30 metara i golmana koji je fantastično branio. No, i u takvoj situaciji stvorili smo 7-8 vrlo kvalitetnih šansi, i to pokazuje kvalitetu koju imamo. Naravno, u takvom ritmu malo smo se potrošili i bio je evidentan pad u našoj igri u drugom dijelu utakmice. Ali i u drugom poluvremenu stvorili smo 2-3 dobre situacije", izjavio je trener Cvitanović, a prenosi internetski portal Dinama.

Nogometaši Dinama pobijedili su u četvrtak u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige norveški Odd BK sa 2-1, a uzvrat je za sedam dana u Norveškoj. Gosti su poveli golom Stefana Mladenovića (19), a onda su preokret i pobjedu Dinamu donijeli Armin Hodžić (30) i Junior Fernandes (41).

Na novinarski upit da li vjeruje u prolaz, Cvitanović je odgovorio: "Da ne vjerujem, ne bi ovdje ni došao".

Novinare je zanimalo i da li je zadovoljan igrom Dinama u obrani.

"Kad igramo na ovakav način, kad su naši stoperi bili na njihovih 35 metara u određenim situacijama, jednostavno ne možemo očekivati da svaki pas bude točan. Gosti su imali ogroman prostor za kontru i naravno da se dogodi opasna situacija. Međutim, mi smo Dinamo, želim da igramo napadački, da pobjeđujemo", istaknuo je trener Dinama Mario Cvitanović.

Linker
25. travanj 2024 03:08