DOBRA NAJAVA

BIVŠI HAJDUKOVAC DANCE POZNAJE U DUŠU 'Ma nije Bröndby sad nešto posebno da ga Hajduk ne može proći!'

IVAN RUNJE ZA SN Splitski stoper u poljskoj Jagielloniji dvije i pol godine ‘skenirao’ je danski nogomet igrajući u Nordsjaellandu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 23. srpanj 2017. 18:22

Splitski stoper Ivan Runje (26) dvije i pol godine bio je u danskoj ligi, igrao je za Nordsjaelland s kojim je bio prvak države i igrao u Ligi prvaka. Runje je ovoga ljeta bio spominjan kao potencijalno pojačanje Hajduka, no sve je ostalo na ideji budući da ima još ugovor s poljskom Jagiellonijom iz Bialystoka pa bi trebalo platiti visoku odštetu. Jagiellonia je u četvrtak ispala od Gabale na domaćem terenu za koju je pogodak postigao bivših hajdukovac Filip Ozobić. Unatoč ispadanju iz Europe, Runje se rado odazvao na temu Bröndby koji je Hajdukov idući protivnik u Europi...

- Šteta je što smo ispali, imali smo dobar rezultat iz prve utakmice 1:1, a onda smo kod kuće primili gol, dominirali 70 minuta i previše se otvorili pa smo na kraju dobili i drugi gol. Gabala je jaka momčad, dvije godine igra u skupini Europske lige. Žao mi je što se nećemo sastati s Panathinaikosom, ali što je tu je.

Zanimljivo je da je Runje prošle sezone igrao za Omoniju iz Nikozije s Cipra upravo protiv Bröndbyja, Hajdukova idućega suparnika...

- Još uvijek popratim dansku ligu kada stignem. Bröndby je neugodna ekipa, eto lani su me izbacili dok sam bio Omoniji, bilo je to u trećem pretkolu. Igrali smo prvu utakmicu u gostima 0:0, a onda smo u uzvratu odigrali 2:2, oni su dva puta vodili, mi smo stizali, imali vremena za pobjedu, ali nismo uspjeli. Oni su već nekoliko sezona jako dobri, vidim da su i sada dobro startali pobijedivši Midtjylland 4:0 u danskom prvenstvu.

Neće biti lako

Ističe Runje atmosferu na Bröndbyjevu stadionu...

- Njihovi navijači su jako privrženi klubu, znaju napraviti sjajan ugođaj, zaista je tamo lijepo igrati. Neće Hajduku biti lako, oni su uz Kopenhagen najjača danska momčad, a njihova liga je iz godine u godinu sve jača. Bröndby je klub s najvećom tradicijom u Danskoj, zaista su dobri u posljednje vrijeme.

Svi ističu njihova igrača Mukhtara, polušpicu u formaciji 4-3-1-2, ali Runje nam skreće pozornost na još jednoga ofenzivca, napadača iz Finske...

- Mukhtar je jako dobar, ali Pukki je prava opasnost, on nam je zabio dva gola lani u Nikoziji, zabija stalno i u Danskoj koliko pratim. Imaju dobru završnicu i dosta zanimljivih mladih igrača.

Hendikep Hajduka svakako bi trebao biti što se uzvrat igra pred praznim Poljudom...

- Mislim da je Hajduk u stanju zabiti gol u Danskoj kako bi mu bilo lakše. Nadam se da ova kazna nije konačna. Hajduk bi po meni bio favoriti da se igra na prepunom Poljudu, a ne bude li publike, šanse su 50:50. Ipak, nije Bröndby sad nešto posebno da ga Hajduk ne može proći.

Hajduk se diže

Pratio je Runje igre Hajduka u posljednje vrijeme koliko je stigao...

- Hajduk se diže zadnje vrijeme, nadam se da neće biti samo ljetna euforija. Mislim to za to što ima glavu i rep te bi, ako ne u Europi, mogao napraviti iskorak u prvenstvu, da ne bude sve gotovo nakon deset kola. Proljeće su odigrali zaista dobro, a sada su nastavili na početku nove sezone. Naravno, kao hajdukovac se nadam da bi mogao napraviti nešto u ligi.

Linker
30. travanj 2024 18:56