REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
ČUDA SU MOGUĆA, ALI...

ENGLESKI NOVINAR NAJAVIO VELIKE PROMJENE U SASTAVU EVERTONA 'Trebalo bi se dogoditi zbilja nešto spektakularno da Hajduk svlada Everton s dva razlike'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 24. kolovoz 2017. 22:41

Simon Hart, kolega sportski novinar iz Liverpoola, koji radi za The Independent, medij u on-line izdanju, kroničar je Evertona kojemu je privržen od dječačkih dana. Sasvim blizak plavoj nogometnoj strani grada Beatlesa. Ujedno je i autor knjige "Here We Go: Everton in". Pričali smo dan poslije 1:1 protiv Manchester Cityja, uoči europskog izazova s Hajdukom, piše Slobodna Dalmacija.

Sprema li Everton raditi velike promjene u sastavu za četvrtak, pitali smo? Hoće li se opustiti?

- Ma kakvo opuštanje?! Ali, promjena će biti. Tijekom intervjua nakon utakmice sa Cityjem za Sky Sports, trener Ronald Koeman se nije žalio na raspored koji ih čeka, ali je svakako spomenuo činjenicu da su imali utakmicu u ponedjeljak navečer, pa sad u nedjelju oko ručka protiv Chelseaja, te između toga putovanje u Hrvatsku. To je zahtjevan raspored. Mislim da će Koeman sigurno mijenjati. Za City je napravio četiri promjene u odnosu na utakmicu s Hajdukom i možemo očekivati sličan broj promjena u četvrtak. Tako održava intenzitet, ima dobar broj alternacija na dispoziciji.

- U veznom redu Klaassen je na Etihadu ušao s klupe, a očekujem da će krenuti od prve minute na Poljudu. Još se čekaju njegove prave izvedbe u Premier ligi, ali Europsku ligu poznaje jako dobro, bio je kapetan Ajaxa koji je lani dogurao do finala. Potrebne su i novaku Sigurdssonu utakmice nakon što je propustio većinu pripremnog perioda Swanseaja tako da bi mogao dobiti određenu minutažu nakon kratkog pojavljivanja u ponedjeljak.

Obrana je bila drugačija od meča s Hajdukom?

- I opet će Koeman mijenjati, to bi značilo povratak Martine na desnog beka i vraćanje na četvoricu u zadnjoj liniji. Martina je odigrao solidno u prvoj utakmici protiv Hajduka, ali nije igrao protiv Cityja jer je Koeman odlučio staviti 20-godišnjeg Holgatea na desno krilo, uz trojicu stopera. Everton se protiv Cityja jako dobro branio s trojicom stopera, ali za očekivati je da će Williams ili Jagielka - a obojica su u tridesetim godinama - ispasti iz prvih 11 za četvrtak.

Slažemo kockice za četvrtak, ajmo u napad?

- Koeman će gotovo sigurno mijenjati i u napadu. Everton je protiv Cityja igrao 5 - 3 - 2 s Rooneyjem kao podrškom mladom napadaču Calvert-Lewinu. Taj je zabio pobjedonosni pogodak za Englesku u finalu Svjetskog prvenstva do 20 godina i odigrao je najbolju utakmicu za Everton, dok je Rooney istrčao više od bilo kojeg suigrača (oko 11 kilometara, op. a.), ali obojica su se dosta potrošila pa bi Koeman mogao osvježiti napad. To bi značilo da se Mirallas ili Lookman, koji je izgledao živahno u prvom poluvremenu protiv Hajduka, vrate u prvi sastav. Možda čak obojica.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE

Linker
14. svibanj 2024 08:16