Marin Šverko
 GABRIELE MALTINTI
POTPUNO KRIVI DOJAM

Evo zašto je Osijekov protivnik izgubio 5:1 od trećeligaša! Hrvat tvrdi: To je razlog zašto su nastradali

Stoper Saarbrückena od kojeg je Osijekov današnji gost u ‘generalki‘ za Gradski vrt izgubio 1:5
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2020. 19:31

Basel je svoju generalnu probu za utakmicu s Osijekom odigrao protiv njemačkog trećeligaša Saabruückena. Doživio je pravi debakl, Švicarci su poraženi 5:1! Kako je moguće da Basel tako strada od trećeligaša? To smo pitali mladog hrvatskog U-21 reprezentativca Marina Šverka, stopera Saarbrückena koji je jako dobro odigrao dvije kvalifikacijske utakmice protiv Grčke i Češka kad mladi Vatreni nisu primili nijedan pogodak. Šverko je, inače, na toj utakmici bio i asistent za jedan pogodak svoje momčadi.


- Baš sam nakon utakmice popričao s Fabianom Freiom, nogometašem Basela s kojim sam bio u Mainzu. Kazao mi je da Basel uopće nije imao stanku, te da im je ta utakmica s nama bila jedina prije ogleda s Osijekom. Zapravo, Basel je imao samo dva dana godišnjeg odmora! Pričao mi je da su skroz umorni, da im nedostaje svježine, da se nisu uspjeli odmoriti od prošle sezone, te da je to bio razlog zašto su tako teško stradali protiv nas - kazao nam je u uvodu Šverko.


Međutim, Šverko je Basel doživio na neki drugi način...


- Bez obzira što smo ih tako uvjerljivi pobijedili, moglo se zamijetiti da se radi o zaista dobroj momčadi, koja itekako zna igrati nogomet. Očito su bili umorni. Međutim, moram vam kazati da je Saarbrücken dobra momčad, baš smo dobri... Dobro, rezultat od 5:1 možda je bio malo previsok, znam da izgleda čudno.


Onda je Marin Šverko dodao i ovo:


- Osim što su bili umorni, držim da su nas podcijenili, mislili su da će lagano izaći na kraj s trećeligašem, da će nas razbiti. Činilo mi se da su u utakmicu ušli arogantno, bahato. I to je razlog zašto su tako nastradali. Međutim, protiv Osijeka sigurni neće igrati kao što su igrali protiv nas. Vjerujem da ih je trener Sforza regenerirao nakon utakmice protiv nas i da su oni sad posve fit za utakmicu s Osijekom. To je važna utakmica, samo je jedna, i naravno da je druga razina kompletne priče. Zna Basel da je Osijek kvalitetna momčad, igrati će punom snagom i s punim motivom, žele igrati u Europi, jer na to su navikli posljednjih godina - zaključio je Šverko.

Linker
16. svibanj 2024 12:22