Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
PSSST, SVE JE U REDU

HAJDUK JE NA MIG UEFE IPAK ODUSTAO OD PROTESTA Splićani dobili signal iz vrha Kuće nogometa...

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. srpanj 2016. 13:26

Hajduk ipak neće igrati uz protest, prosvjed prema UEFA zbog okolnosti u kojima gostuju kod Oleksandrije, bile bi to packe domaćinu, pa premda su o tome razmišljali, ipak su odustali, piše Slobodna.

Dobili su signal iz UEFA; neslužbenim kanalima, "sve mi to znamo, ali nemojte to raditi Ukrajini". Cijela Europa brine o Ukrajini, da sad izmjestimo li utakmicu u Kijev svi bi rekli, a ha, tamo se nešto događa... A Europa, odnosno UEFA zapravo na svaki način želi pomoći Ukrajini u njenoj situaciji, da je sad previše ne seciramo.

Uostalom, Hajduku su donekle progledali kroz prste do zadnjeg trena čekajući da raspremi Ultru s Poljuda, pa su i na prosvjede Rumunja (Florin Prunea, predsjednik Iasija je ozbiljno negodovao svo vrijeme) dali za pravo Hajduku da igra u Poljudu, na jedva prolaznom travnjaku.

Pa ajde sad i vi stisnite oba oka na sve to što vas čeka u Oleksandriji.

Tako nema službenog prosvjeda, niti Hajduk igra "pod protestom", kako se to kaže u UEFA žargonu europskog baluna.

A u Hajduku nisu presretni činjenicom da su letjeli u zonu "nemirnog leta", doduše ne zove se tako, ali u zonu gdje sigurnost nije zajamčena zbog ratne napetosti, pa nijedna europska kompanija na taj aerodrom u Krivom Rihu neće sletjeti a da se prije toga ne plati golemo osiguranje. Zato su na put morali Ukrajincima čarter-kompanije "Dnipro-avia" s malenim "embraerom", skučenih kapaciteta.

Nema ni hotela u Oleksandriji da se adekvatno razmjesti cijela ekspedicija "bijelih" kako je navikla, sa navijačima, sponzorima, reporterima... Pola njih je neplanirano ostalo kod kuće i mogli su tek mahati "bijelima" u zračnoj luci u Resniku.

Koji je europski domet Hajduka ove sezone?

Skupina Europske lige

Četvrto pretkolo kvalifikacija

Treće pretkolo

Ispast će od Iasija

U hotelu će momčad dobiti svoje sobe, dvokrevetne, trokrevetne, ali će neki morati kud koji mili moji, u privatni smještaj i nazovi apartmane...

Hajduk je rekao da će tražiti da se igra recimo u Kijevu (kao prije dvije godine kad su Ukrajinci dočekali ovacijama Artema Milevskog, Dnjipro je bio domaćin u Kijevu, na Olimpijskom stadionu, nije bilo dopušteno doći u Dnjipropetrovsk).

No, UEFA je poslala mig: nemojte to raditi. Pomognimo Ukrajincima da se danas osjećaju kao da je sve u najboljem redu. Trpeći sve to, valjda je time i Hajduk upisao sebi plus za budućnost, da i njemu nekad UEFA progleda kroz prste, a ne da broji baš svaku baklju.

Linker
02. svibanj 2024 03:57