FOTO Miljenko Karačić
BIVŠI DINAMOVAC

HRVATSKI DIV IMPRESIVNOM PARTIJOM DOVEO KLUB NA KORAK DO UTAKMICE SA SLAVNIM ŠKOTIMA 'Dat ćemo Hercegovini još jednu europsku predstavu!'

Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 02. srpanj 2017. 01:10

Široki Brijeg je na dobrom putu prolaska prve europske zapreke i dvostrukog ogleda sa slavnim škotskim Aberdeenom u 2. pretkolu Europske lige. U prvom ogledu s kazahstanskim doprvakom Ordabasijem Široki Brijeg je dominirao, igrao brz, moderan, napadački nogomet, zabio dva pogotka, uzdrmao vratnicu (Bralić) i propustio priliku rezultatski još uvjerljivije dotući goste, koji su se na Pecari uglavnom branili.

Glavni junak glatke 2:0 pobjede osvajača Kupa BiH je korpulentni Ivan Krstanović (34). Njegov dres već u 15. minuti susreta bio je natopljen znojem, što jasno pokazuje kolika je bila Krstanovićeva želja da pritiskanjem zadnje linije gostiju pomogne suigračima da što prije dođu do pogotka. Osim trke, Krstanović je vodio veliku borbu s iskusnim argentinskim stoperom Pablom Fontanellom, čiju je vrijednost transfermarkt procijenio na 1,8 milijuna eura.

A sad u Aziju

No, Krstanović ga je dva puta prevario. Prvi put mu je pobjegao kad mu je Ćorić gurnuo dubinsku loptu, a Argentinac ga zakačio po gležnju i srušio, a sam Krstanović jedanaesterac pretvorio u pogodak. Drugi put je na isteku poluvremena iskoristio neodlučnost vratara Bekbajeva, nadvisio zga i zabio za 2:0.

- Kao momčad odigrali smo sjajnu utakmicu. Svi igrači dali su maksimum i rezultat toga je naša pobjeda. Nije bilo lako, nisu gosti bezopasni, mene su se dojmila dvojica igrača, Argentinac Fontanello i Ukrajinac Kovalčuk. Presretan sam zbog igre cijele momčadi i naravno svoja dva pogotka. Imamo dobar rezultat, no ne smijemo nikako poletjeti, pomisliti da je sve gotovo. Čeka nas dalek put na azijski kontinent, ali vjerujem da ćemo i tamo odigrati dobro i osigurati prolaz, kako bi smo ljudima u Hercegovini donijeli još jednu europsku predstavu - kazao je Krstanović.

Pošten odnos

- Krstanović uvijek puno radi za momčad. Jako je motiviran. Jedan je od naših najspremnijih igrača, a njegovi pogoci nagrada su za njegovu upornost, za pošten odnos na treninzima i utakmicama, ali i za igru cijele momčadi - kazao je hrvatski trener Goran Sablić, koji je zimus preuzeo Široki Brijeg i turbulentnu sezonu spasio osvajanjem Kupa.

Nakon tri tjedna priprema za novu sezonu i prikazanog u prvom susretu s Ordabasijem može se reći da je Sablić preporodio momčad Širokog Brijega i da je na tragu stvaranja momčadi koja će u novoj sezoni Premijer lige BiH igrati zapaženu ulogu u borbi za sam vrh.

Linker
07. svibanj 2024 12:56