SNIMIO: DEJAN SLOKAR /
NE TRAŽI OPRAVDANJA

MALO JE TAKO ISKRENIH LJUDI POPUT IGORA BIŠĆANA 'Ekipa koja nas je izbacila u Europskoj ligi, kod nas bi bila u donjem dijelu ljestvice'

 
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2017. 17:41

Iako treneri gotovo uvijek veličaju momčad od koje su ispali, Igor Bišćan bio je posve iskren nakon pomalo neočekivanog ispadanja od finskog VPS-a u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. ‘U Sloveniji bi bili u donjem dijelu ljestvice’ kratak i jasan je bio bivši kapetan Dinama.

VPS ima 20 puta manji proračun od Olimpije, kluba u privatnom vlasništvu Milana Mandarića, dokazanog ljubitelja nogometa koji nastoji stvoriti veliki klub u Ljubljani, pa se stoga ipak očekivalo više od dva poraza (1:0, 1:0).

- Mislim da VPS u slovenskom prvenstvu ne bi dobro prošao, najvjerojatnije bi bili u donjem dijelu ljestvice. Naravno, to je teško procijeniti i vrednovati, to je špekulacija, ali koliko sam vidio u dvije utakmice, ne bi bilo fer da ne kažem svoje mišljenje - rekao je Bišćan jednom tamošnjem dnevnom listu.

Ako bi VPS bio u donjem dijelu poretka, onda je pitanje gdje bi tek bila, odnosno gdje će biti Olimpija. Prvenstvo je pred vratima, počinje za tjedan dana, ambicije su velike, Ljubljančani ipak spadaju među najbolje ekipe u Sloveniji.

- U Europskoj ligi smo napravili neuspjeh, ali nismo se osramotili. Dali smo maksimum, vidio sam pozitivnih stvari i moramo graditi igru i momčad. Potrebna su nam tri igrača, a to su bočni branič, krilni napadač i playmaker. Protiv Finaca sam vidio da imamo agresivnost, što prije nije bio slučaj, potrebno nam je vremena da bi stvari tekle kako smo zamislili - izjavio je hrvatski trener.

Linker
30. travanj 2024 11:59