Reuters / Francois Lenoir Livepic / REUTERS
ODLIČNA PREDSTAVA NA WEMBLEYU

ODUŠEVLJENI LOVRE KALINIĆ NAKON POVIJESNOG TRIJUMFA 'Uvjereni smo da idemo u polufinale Europske lige, ali...'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. veljača 2017. 14:52

Javio se Lovre Kalinić ne skrivajući sreću i ponos, malo je hrvatskih golmana uopće imalo priliku braniti na Wembleyju, a onda još i slavljenički napustiti kultni stadion. Samo bi najhrabriji stavili novac na Gent protiv Tottenhama, ali osma momčad belgijske lige izbacila je drugu momčad Premiershipa i ušla u četvrtfinale Europske lige. Jedan je to od najvećih dosega Genta u povijesti kluba...

- Bilo je fantastično, od atmosfere do naše igre i velikog slavlja. Teško ponovljiv doživljaj za sve nas.

Tottenham je veliki dio utakmice igrao s igračem manje, tko vam je bitno olakšalo posao do tih 2:2?

- Iskreno, uoće nisam osjetio u igri domaćih tog igrača manje, što mi i nije čudno, jer Tottenham je vrhunska momčad, to su klasni igrači koji se ne obaziru na to što imaju manjak igrača. Ma, napravili smo pravi podvig.


All Goals & highlights - Tottenham Hotspur 2... by Live1Goals

Sedmica za nastup

Kažu Englezi da je Gent bio hrabrog garda?

- To je možda i najbolji opis onoga što smo odigrali, doista smo bili hrabri, vjerovali smo da možemo napraviti senzaciju. Wembley je impresivan, ali ostali smo čvrsti svih 90 minuta.

Engleski mediji dali su vam odličnu ‘sedmicu’, uz komplimente za ono što ste na vratima pokazali u obje utakmice?

- Ne smijem se žaliti, bilo je jako dobro, ali zato sam i došao u Gent. Lijepo je čuti pohvale, ali znamo svi što je činiti i meni i suigračima. Moramo se primiti posla, jer pred nama je cijelo proljeće i puno važnih utakmica.

U sljedećem kolu Europske lige čeka vas Genk, stari znanac iz belgijske lige?

- Moji u Gentu znaju sve o Genku, a tako je i s one strane. Naravno da smo optimistični, uvjereni smo da idemo u polufinale Europske lige, ali znamo da će biti jako teško.

Šteta što je vaš dugogodišnji suigrač Tino Sušić ozlijeđen pa nećete igrati protiv njega u tim utakmicama?

- Baš mi je žao, bilo bi ga zanimljivo vidjeti s druge strane nakon što smo toliko godina bili na istoj. Odličan je igrač, ne znam gdje je kod njega zapelo u Genku...

Dok blistate u Europi, u prvenstvu se mučite, a u nedjelju protiv Mouscrona morate pobijediti kako god znate, ili možete zaboraviti Ligu za prvaka?

- Suparnik nam je zadnji na ljestvici, ali već sam u Belgiji dobro naučio da slabih suparnika nema i znam da nas čeka još jedna teška utakmica. Je, pobjeda je imperativ, ali ne samo u nedjelju, nego će tako biti u preostala tri kola do Lige za prvaka. Imali smo nekoliko kikseva i sada smo u teškoj situaciji, ali nećemo se predati. Ako možemo s Tottenhamom, možemo sa svima u Belgiji...

Linker
02. svibanj 2024 16:51