Joan Laporta

 LLUIS GENE Afp
‘ISPRIČAO SAM SE XAVIJU‘

Oštar istup predsjednika Barce nakon velikog šoka: ‘Imamo imena i konkretne dokaze, a to nije jedini problem!‘

Na tribinama Camp Noua prošlog je četvrtka bilo više od 30.000 navijača Eintrachta...
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2022. 16:31

Kako su navijači Eintrachta iz Frankfurta prošlog četvrtka došli do više od 30.000 ulaznica na Camp Nou? Na to pitanje su čelnici Barcelone tražili odgovor od kada je svima postalo jasno da će njemački klub u Kataloniji imati domaću atmosferu, a sada je sve pokušao objasniti predsjednik Barcelone Joan Laporta.

"Naši sociosi su prodavali karte Nijemcima i sada imamo službenu listu s imenima i prezimenima 7.800 naših sociosa koji su prodali svoja mjesta na Camp Nou protivničkim navijačima", rekao je Laporta i nastavio:

"Za ove navijače imamo konkretne dokaze, a postoje sumnje da je znatno više sociosa prodali svoje karte navijačima Eintrachta. Protiv svih ćemo poduzeti konkretne mjere. Ti sociosi su karte kupili s popustom od 50%, a onda ih prodavali gostujućim navijačima po znatno većoj cijeni."

image

Nogometaši Eintrachta pobjedu su proslavili pred svojim navijačima

LLUIS GENE Afp

Cijena ulaznice na crnom tržištu bila je oko 500 eura, a s obzirom da su sociosu svoju ulaznicu mogli kupiti za 22 eura, jasno je da je zarada na pretprodaji bila velika. No, Laporta je istaknuo kako nisu sociosi bili jedini problem u cijeloj situaciji.

"Problem su bile i turističke agencije te tvrtke koje se bave prodajom ulaznica jer su oni karte namijenjene navijačima Barcelone prodavali navijačima Eintrachta za znatno veći iznos. Sa svim tvrtkama s kojima smo imali potpisane ugovore o prodaji ulaznica iste ćemo razvrgnuti", rekao je Laporta.

Predsjednik Barcelone istaknuo je i kako vjeruje da njegova momčad ne bi izgubila od Eintrachta i samim time ispala iz Europske lige da na tribinama nisu prevladavli gostujući navijači.

"Istu večer sam se ispričao Xaviju. Da su na tribinama bili naši navijači, siguran sam da bi ishod utakmice bio drukčiji. Igrači su se osjećali kao da igraju u gostima", rekao je Laporta te na kraju zaključio:

"Svojevremeno smo riješili probleme s huliganima na Camp Nou i odstranili ih. Riješit ćemo i ovaj problem."

Linker
13. lipanj 2024 20:56