REUTERS/Rafael Marchante
ZA SVAKU POHVALU

PORTUGALCI TRAŽILI DA IH DOČEKAJU ČOKOLADICE, VOĆE I ENERGETSKI NAPICI, ALI JEDAN ZAHTJEV JE NEUOBIČAJEN Još jedan dokaz o kako je velikom klubu riječ

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. ožujak 2019. 17:41

Ima li Benfica kakvih posebnih prohtjeva kad se radi o utakmici s Dinamom u Maksimiru? Kad bi ih i bilo, onda nam to u plavom klubu ne bi smjeli kazati, jer Kuća europskog nogometa traži da to ostane tajna te da se s takvim zahtjevima ne izlazi u medije. Međutim, nema potrebe za istraživanjem, slavni portugalski klub nije postavio nikakve dodatne zahtjeve osim onih standardnih.

Dinamo je dobio sasvim iste zahtjeve koje su odaslali i ostali europski klubovi s kojima su Modri ove sezone igrali u plavom domu. Iste takve zahtjeve ima i Dinamo kad ide na gostovanja, pa će i Modri za uzvrat u Lisabonu moći samo prekopirati dopis koji je iz Benfice stigao u Maksimirsku 128.

Nije to zapravo ništa neobično, sve je već poznato. Dakle, Benfica traži da ih u svlačionici dočeka svježe voće. Neće biti problem, hrvatsko voće dobro kotira na europskim meridijanima, vrlo je kvalitetno, pa dečki iz Lisabona sigurno neće imati nikakvih zamjerki na kvalitetu. Također, žele Portugalci razne energetske napitke i čokoladice koje vraćaju energiju. Isto tako, traže da ih dočeka određen broj ručnika, kako im ne bi nedostajalo. Jasno, i prijevoz pod policijskom pratnjom, što opet ovisi o policiji. To se, naravno, podrazumijeva.

Zatražili su i dodatni prostor za trening. Na dan utakmice, ako trener Bruno Lage poželi razgibavati svoje igrače na dan utakmice, Dinamo im to mora omogućiti. Naravno da tu neće biti problema, ima prostora na Maksimiru koliko hoćeš. Vjerojatno će to biti na terenu na kojem igraju juniori. Logično, trebaju se osigurati i svlačionice da se Portugalci imaju gdje presvući.Jedini zahtjev koji možda malo odudara od onih standardnih je onaj da se Benfici osigura teren za trening dan nakon utakmice.

Jer Benfica nakon ogleda ostaje u Zagrebu, ne vraća se odmah u Lisabon. Lete natrag tek u petak, pa žele odraditi jutarnji trening na Maksimiru. To ne spada u ono obvezno što domaći klub mora napraviti, to već spada u dobru volju kluba domaćina. Ali još se nije dogodilo da neki klub nije imao dobru volju, to se uvijek tako radi, pa će Benfica trenirati u petak na Maksimiru 10.30 sati.

Linker
17. lipanj 2024 14:03