CROPIX
HAJDUK MORA BOLJE!

PUŠNIK JE OPET ISKORISTIO SVOJ NAJDRAŽI 'DŽOKER ZOVI' Zolja otvoreno poručio što misli

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. srpanj 2016. 10:30

Trener Hajduka Marijan Pušnik još jednom je iskoristio džoker "ubaci Ohandzu". Deja vu, po scenariju iz prvog susreta odigranog u Iasiju ponovno je Pušnik u igru na početku drugog poluvremena ubacio Kamerunca i još jednom mu je Ohandza vratio pogotkom, piše Slobodna Dalmacija.

Do tog trenutka "bijeli" su opasno visjeli. Da su gosti zabili još jedan gol sada bi oni razmišljali o ukrajinskoj Oleksandriji, dok bi na Poljudu ovih dana bila drama neslućenih razmjera. Ali spasitelj Ohandza se ponovno ukazao da okonča poljudsku dramu spektakularnim solo pogotkom.

- Presretan sam zbog pogotka. Dobio sam priliku i zabio. Atmosfera je bila lijepa, sam to osjetio u trenutku kada sam zabio. Drago mi je zbog navijača. U prvom poluvremenu smo uspjeli zabiti gol, ali smo ga odmah potom i primili. Bilo je mnogo pogrešaka, ali na koncu moramo biti zadovoljni – rekao je Ohandza kojem je ovo bio prvi pogodak na Poljudu. Izabrao je najbolji mogući trenutak.

Na poluvremenu je Ohandza zamijenio Saida i u nastavku je unatoč blijedoj igri svoje momčadi sijao paniku u rumunjskim redovima, Iasija strahovali su od njega. S pravom, nakon što ih je "pokopao" u Iasiju, zabio im je i u Splitu.

- Bolja momčad je prošla dalje, ali za treće pretkolo morat ćemo još dignuti razinu igre – rekao je Kamerunac kojem nakon susreta nije silazio osmijeh s lica poslije pogotka i prolaska u treće pretkolo.

Kapetan Hajduka Nikola Vlašić nakon susreta je potvrdio da nije to bila prava večer "bijelih".

- Igrali smo dobro, zabili smo gol. Poslije smo se malo povukli, a oni su izjednačili. Nakon toga su nas stalno napadali. Imali smo dosta problema u obrani, ali zabili smo drugi gol i potvrdili prolaz – rekao je Vlašić koji se u nastavku utakmice povukao.

- Vidio sam da smo malo pali u sredini, dao sam sve od sebe kao i svi. Popuštali smo, ali bit će bolje u idućim utakmicama.

U proteklim sezonama Hajduk je u ljetno vrijeme igrao dobro, pa gubio. Ove sezone igra loše, ali ostvaruje dobre rezultate.
- Ja bih to uvijek potpisao! - priznao je Vlašić.

Kakvi su izgledi protiv Oleksandrije u trećem pretkolu?

- Dosad nismo razmišljali o njima, ali maksimalno ćemo ih snimiti. Pokušat ćemo pobijediti u Ukrajini. Dobro će nam doći odmor prije tog susreta, to što je derbi s Dinamom odgođen. Imat ćemo više vremena za pripremu tog susreta – rekao je Vlašić.

U završnici susreta mnogi igrači Hajduka imali su grčeve?
- Ja nisam. Ne znam, teren je bio malo mekan. Stalno smo u zadnje vrijeme mijenjali podlogu. Iz utakmice u utakmicu sad ćemo biti bolji pa neće biti ni grčeva. Vidljive su bile posljedice Ultre na terenu, ali ove godine još i najmanje dosad. Inače je Poljud kao tepih, ovo je izgledalo kao mala oranica. Međutim, kako je bilo nama tako je bilo i njima – rekao je Vlašić izbjegavajući bilo kakve alibije.

Jedan od onih koje su uhvatili grčevi bio je strijelac spektakularnog prvog gola Fran Tudor. I to baš kod slavlja drugog gola Ohandze pred sjevernom tribinom na tartan stazi.

- Grčevi su me uhvatili, ali sve će biti u redu – rekao je Tudor koji je zbog toga propustio završne minute susreta.

- Bilo je vrlo teško, sparno. Bila je to prava muška utakmica svih 90 minuta. U drugom dijelu su nam preko dugih lopti pokušavali napraviti presing, dobro su kupili otpatke i tražili su brzu transformaciju. Gubili smo nepotrebno balune, ali na kraju smo zasluženo slavili. Bili smo bolji tijekom cijele utakmice. Hvala navijačima, bili su fantastični, vodili su nas prema pobjedi – rekao je Tudor.

Greške će se morati ispraviti pred okršaje s Ukrajincima?
- Puno je teže nama kod nego momčadima koje preskaču igru, teren baš nije bio u dobrom stanju od Ultre. Poradit ćemo na tome. Idemo po pobjedu u Ukrajinu.

A fantastičan pogodak? Lopta ti je idealno sjela?
- Jednostavno sam se našao u takvoj situaciji, mislio sam da je to najbolje rješenje, opalio sam i zabio. Ovo mi je najljepši gol karijere, ali ne i najdraži.

Najdraži je onaj Dinamu na Poljudu?
- Taj je ipak najdraži – kazao je Tudor.

Linker
29. travanj 2024 03:12