RIJEČKA 'BOŽJA RUKA'

RIJEKA MOŽE BITI ITEKAKO ZAHVALNA NA TEŠKOM PREVIDU Edvartsen nije ni Poll, ni Clattenburg

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. srpanj 2016. 17:30

Rijeka nedvojbeno može žaliti što nije postigla pogodak u Istanbulu koji bi znatno odškrinuo vrata plasmana u play-off, ali isto tako treba biti realan i reći da je upitno kako bi se utakmica razvijala da je sudac Svein-Erik Edvartsen iz Norveške u 26. minuti vidio igranje rukom Romana Bezjaka i dosudio klasični jedanaesterac.

Poput onoga Stjepana Tomasa protiv Australije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine ili Domagoja Vide na utakmici protiv Češke na nedavnoj europskoj smotri.
Srećom po Riječane, norveški sudac nije vidio ono što su vidjeli njegovi daleko poznatiji kolege Graham Poll i Marc Clattenburg, na Rujevici napominju i da je previdio namjerni udarac laktom u glavu Bezjaka tijekom prvog poluvremena, ali ne potenciraju tu priču. Ne bi ni bilo pravedno nakon dobrodošlog Edvartsenova previda.

Nakon utakmice smo se željeli našaliti s Romanom Bezjakom da dodatno zaoštrava konkurenciju među vratnicama Prskalu i Slugi, ali klupska press služba odučila ga je sačuvati od medijskih istupa.

Avci bez riječi

Korektno, budući da nikakve dvojbe nema je li bilo jedanaesterca ili nije, budući da su fotografije njegove “obrane” vrlo brzo postale hit na internetu i društvenim mrežama.
- Dogodilo se sve u velikoj brzini i nisam mogao na prvu vidjeti, ali imao sam dojam da je bila ruka, lopta se nekako prebrzo digla, ali tek ću na snimci vidjeti što se točno dogodilo - govorio je nakon utakmice Andrej Prskalo, vratar Rijeke, dok su se pojedini turski mediji, doduše, dosta umjereno i bez teških riječi i bombastičnih naslova zgražali nad Edvartsenovim previdom.

Zato Abdullah Avci, trener Basaksehira, na konferenciji za novinare nakon utakmice ni u jednom trenutku nije spomenuo događaj iz 26. minute, unatoč burnim prosvjedima njegovih igrača. Nekadašnji turski izbornik govorio je o mladosti Rijeke i iskustvu Basaksehira, te nerijetko ponavljao rečenice kakve su isticali na Kantridi kada su se prije četiri godine vratili na europsku nogometnu pozornicu.

- Prošle godine smo stekli iskustvo protiv AZ Alkmaara što se vidjelo na utakmici s Rijekom i nastavljamo dalje prema našem cilju, a to je skupina Europske lige. Rijeka četiri godine za redom sudjeluje u europskim natjecanjima, ali mi smo posljednjih 35 minuta igrali kao velika momčad i ostvarili dobar rezultat za uzvrat - poručio je Abdullah Avci, trener Basaksehira.
Remi, dakle, nije doživljen kao tragedija, prilika mladog Ündara u posljednjoj minuti i dobra igra u posljednjoj trećini utakmice nešto je na čemu Turci grade optimizam. I to utemeljeno, budući da će do četvrtka na Rujevici zasigurno još malo podignuti razinu fizičke spreme koja je i ovako bila na visokoj razini.

Linker
02. svibanj 2024 12:31