Cropix
NOVI VJETAR PUŠE IZ MAKSIMIRA

EVO ZAŠTO DINAMO SMATRA DA JE OVO KRAJ PRIČE O ŠAMPIONSKOJ RIJECI 'Jeste li znali da je Rijeka odustala od projekta stadiona za Ligu prvaka?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2017. 16:14

Najbolji Dinamov strijelac u povijesti nastupa Modrih u Ligi prvaka, El Arabi Hilal Soudani produžio je ugovor s maksimirskim klubom na dodatne tri godine. Aktualni mu mandat istječe na ljeto 2017., a cijelu ceremoniju vodio je sportski direktor Dinama, Romeo Jozak koji se na potpisivanju raspričao o novom modrom pohodu na naslov.

"Ovo je jedan od većih Dinamovih trenutaka u zadnjih nekoliko sezona. A tih je lijepih trenutaka doista bilo puno. Rijeka je imala meč loptu u derbiju i time nam je nakratko poremetila atmosferu... Ali, od tada se puno toga promijenilo. Počelo je s pripremama u Turskoj kad je stvorena i prava atmosfera, kohezija, napravili smo strašan iskorak, upravo su te pripreme bile generator puno toga. I potpisom novoga ugovora s trenerom Ivajlom Petevom pokazali smo konzistentnost, dugoročnu strategiju, a time podignuli atmosferu. Igračima smo pokazali što želimo. Evo, u zadnjih smo mjesec i pol dana potpisali 12 profesonalnih ugovora, a nisam siguran da baš previše klubova u svijetu uspijeva to učiniti u tako kratkom vremenu", rekao je Jozak pa nastavio:

"Od sezone 2018/19. bit će znatno viši kriteriji ulaska u skupinu Lige prvaka pa i mi moramo biti bolji. Naš glavni skaut Marijan Vlak praktički više niti ne živi u Zagrebu, već samo dođe presvući se i pozdraviti obitelj pa odmah juri dalje. Obilazi sve kontinente. Za ljeto, dakle, pripremamo velike stvari, imamo ozbiljne ideje. Simoblički gledano, za nas je ovo velik čin kao što bi, primjerice, za Real Madrid bio novi potpis Cristiana Ronalda", pojasnio je Jozak pa za kraj 'trijumfirao':

"Moji dojmovi po povratku u Dinamo? Ma, to je to što sam očekivao i što sam htio, to je onaj pravi, 'muški' posao, nema previše emocija, nema milosti, baca se na glavu... Ja sam takav i s te me strane to veseli. Mi se, naravno, bavimo svojim problemima, ali osluhnemo što se događa i kod suparnika. Naše informacije govore da je Rijeka već napravila projektnu dokumentaciju za gradnju istočnu tribine stadiona na Rujevici, što joj je potrebno za Ligu prvaka sljedeće sezone", rekao je Jozak pa dodao:

"A jeste li znali da su od tog projekta odustali? U vrijeme prijelaznog roka bili su sigurni u naslov, ali sad su malo povukli 'ručnu kočnicu'. Uostalom, vidjeli ste da su ih dobre vile nosile u zadnjih nekoliko kola kad su zabijali pogotke u zadnjoj ili predzadnjoj minuti. Činjenica da su odustali od gradnje istočne tribine, koja im ne treba za Europa ligu, ali treba za Ligu prvaka, puno govori. Kod nas nikad nije bila bolja atmosfera, puni smo sampouzdanja, a i ovim činom pokazujemo da želimo napraviti spektakularan iskorak."

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
28. travanj 2024 18:02