Foto: Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
TRI BODA U GOSTIMA

FOTO: NASTAVLJA SE KRIZA ISTRE Poraženi na domaćem travnjaku i ostali pri dnu, Cibalia upisala drugu uzastopnu pobjedu

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. kolovoz 2017. 23:59

Istra 1961 – Cibalija 0:1 (0:1)

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 1230. Sudac Ivan Bebek (Rijeka), pomoćni Tomislav Petrović (Valpovo), Miro Grgić (Osijek). 4.sudac Mario Zebec (Varaždin). Delegat Željko Podrug (Zagreb).

Strijelci: 0:1 Gojković (ag 26')

Istra 1961 (4231)
Ivušić, Grujević, Gojković, Hadžić, Čuljak, Puclin, Kokorović (od 83' Prelčec), Kitanovski (od 72' Alyu), Maksimović, Ofosu (od 59' Jelavić), Matyazh. Trener Darko Raić-Sudar.

Cibalija (4231)
Brkić, Karamarko, Zgrablić, Peričić, Rubić, Plum, Filipović ( od 46' Muženjak), Vitaić (od 65' Pervan), Miličević (od 89' Galić), Štrkalj, Kordić. Trener Mladen Bartolović.

Žuti kartoni: Rubić (49'), Kordić (90')

Crveni kartoni:-

---------------------------------------------------------------------------

U komornoj atmosferi, bez prisutnosti Demona u prvih 20tak minuta, Istra je djelovala aktivnije od gostiju, ali odveć sporog ritma. Bez neoporavljenog Mitrevskog, Raić Sudar je odlučio da na klupi ostavi Prelčeca, a u odnosu na Zaprešić zaigrao je Maksimović. Vinkovčani su bez puno stresa kontrolirali defenzivu, a onda se i hrabrije upuštali i u ofenzivne akcije. U jednoj takvoj, u 26.minuti su i poveli. Olako je Štrkalj probio blok i dodao Kordiću na desni bok.

Njegov ubačaj, odveć nes(p)retni Gojković, drugi puta u ovoj sezoni (Rijeka), skrenuo je u vlastitu mrežu. Pojavom Demona oživjela je podrška domaćinima, ali je vodstvo Cibalije dodatno otežalo ionako imperativima očito opterećene pulske nogometaše Sparno vrijeme svakako je brže trošilo energiju igračima obje momčadi. Jednostavnije je to bilo podnijeti rasterećenim gostima, koji su uz vodstvo, od 38' minute dobili i podršku svojih 20ta-k Ultrasa na južnoj tribini.. Scenarij prvog dijela krenuo je upravo obrnuti pravcem od onog koji je prizivao trener domaćih u najavi. Govorio je Raić-Sudar da će biti teško sa Cibalijom bez obzira što je bilo opći dojam javnog okruženja da se „njih mora dobiti“.

Nadao se da će momčad dobiti podrška krene li joj loše, kao da je osjećao da Zeleno Žuti još nisu dovoljni uigrani i spremni za iskorake. Na odmor se, međutim išlo zasluženim vodstvom borbenih i taktički discipliniranih gostiju, dok su sa tribina, posebno zapadnog dijela, stizale uobičajene doze negodovanja i zvižduka…

Nakon odmora priča se nastavila po istom scenariju. Neuspješnost u probijanju čvrstog bloka domaći trener pokušao je riješiti ubacivanjem još jednog visokog srednjeg napadača, umjesto hitrog ali večeras nekonkretnog Ofosua. Jelavić se pridružio Matyazhu, a usporedno se defenzivna linija gostiju dodatno „spustila“ i zgustila. Puljani jesu tako pritisnuli, ali nisu imali rješenja u završnici, zbog čega su tek kružili oko kaznenog prostora Cibalije. Brojni centaršuti bili su laki plijen za koncentriranog vratara Brkića. Bartolović je reagirao ubacivanjem raspucanog Pervana, ne bi li tako primorao Puljane da više paze na kontru te smanji pritisak.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 19:45