Zagreb, 271108.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica 3. kola skupine D Kupa UEFA izmedju zagrebackog Dinama i Spartaka iz Moskve. Na slici: Stipe Pletikosa.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
MALEŠ TRAŽI ČETIRI ISKUSNA

Hajduk čeka Pamića da riješi status u Sparti, čekaju se Šimunić, Pletikosa i Bilić

Brazilac Elson nalazi se u Brazilu i na stolu i dalje ima Hajdukovu ponudu. Međutim, Splićani ne žele pregovarati samo s menadžerom, nego žele vidjeti igrača uživo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. lipanj 2011. 18:23

Hajduk je doveo dva nova igrača, ali time se splitski klub još nije pomaknuo s 'mrtve točke', jer Bijeli žele dovesti četiri iskusna igrača.

- Naša je strategija uzeti četiri iskusna igrača, po jednog u svaku liniju - naglasio je Nižetić.

U potrazi za pojačanjima Hajduk i dalje stoji s tri imena na vrhu popisa želja. Tri iskusna su Pletikosa, Šimunić i M. Bilić, igrači koje nova Uprava od prvog dana želi angažirati. Uz njih je mnoštvo imena, jer kako Nižetić reče - svaki dan se Hajduku nudi 50 igrača. Afrikanac Foxi, upotrebljiv u napadu i na krilnoj poziciji, vrlo je blizu Poljuda.

Manuel Pamić je kontaktiran i Hajduk mu je poručio 'riješi ugovor sa Spartom'. Pamić ima još godinu dana s Pražanima koji su postavili odštetu od 1 milijun eura i u taj posao Splićani neće ući. Ali ako Pamić sam riješi ugovornu obvezu, eto Hajduka opet u igri.

Brazilac Elson nalazi se u Brazilu i na stolu i dalje ima Hajdukovu ponudu. Međutim, Splićani ne žele pregovarati samo s menadžerom, nego žele vidjeti igrača uživo u Splitu na razgovoru. Ako 29-godišnji Elson može ispuniti taj uvjet, čekat će ga Hajduk za konkurenciju u ulozi playmakera.

Omekšavaju se Sharbiniji, u igri je i Litvanac Šernas...

Nije prozivka ni završila, a Anas i Ahmad Sharbini su otišli na kat na razgovore. Nastavljeni su pregovori s najskupljima. Nije novost, Hajduk bi da oni skupocjeni smanje svoje ugovore, da ih preinače. Ili da budu u – slobodnoj prodaji, s adekvatnim odštetama. Stara je već stvar, osmorica nogometaša ne uklapaju se u Malešovu diktaturu ugovora s maksimumom od 100.00 eura fiksne godišnje plaće (na stranu obećani bonusi). Osmorica iskaču, nije prvi put da se to spominje. To su Andrić, Vejić, braća Sharbini, K. Ljubičić, M. Buljat, Subašić i Tomasov.

Potonja dvojica već su proklamirana za odlazak, pa nema potrebe da ih nagovaraju na smanjenje ugovora, kad dogovaraju odštetu odlaska. Zato su braća Sharbini bili na novoj rundi razgovora kod Hrvoja Maleša i Mila Nižetića. Smanjenje ugovora ili prodaja... Dotle, Hajdukov puk više zanimaju nova imena, kao što je Ljubo Miličević dva dana okupirao svu pozornost.

Čekajući na rasplet glede Foxija iz Kecskemetija, pojavljuje se novo ime, Litvanac Darvydas Šernas koji je član Widzewa iz Lodza. Međutim, on spada u kategoriju nogometaša koji nisu adekvatni jeftinim gabaritima koje proklamira predsjednik “bijelih” Hrvoje Maleš. Ali je napadač koji bi dobro došao, kažu litavski Ševčenko...

Linker
21. svibanj 2024 18:21