CROPIX
LJUBAV BEZ GRANICA

HAJDUK JE POKRET I U INOZEMSTVU Kombijem 14 sati do Splita: 'Otac mi je govorio da sam lud, a sad je stigao sa mnom na Sjever!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. svibanj 2017. 23:46

Mnogi stranci vole Hajduka, što dokazuje i današnji događaj kad je nekoliko Čeha na čelu s Vaclav Tichyem predalo papire za osnivanje DPH Češka! Tako su se pridružili tisućama članova i pokazali da Hajdučka ljubav nema granica, piše Slobodna Dalmacija.

U Split ih je danas došlo devet. Podrijetlom su iz Trutnova, mjesta 150 kilometara udaljenog od Praga. Vozili su se kombijem 14 sati kako bi podržali Hajduk sutra protiv Osijeka. Danas, odmah po dolasku, uplatili su 20 članarina i predali papire za DPH.

"U Češkoj ako skočite na javnom mjestu kad padne gol, svi vas u čudu gledaju. U Splitu se burno proživljavao svaki potez, dobro ili loše dodavanje. A kada je Caktaš zabio gol, to je bila ludnica. Svi su se grlili, ljubili, skakali. U tom trenutku sam shvatio - ja ovdje pripadam. Kad sam prvi put rekao ocu da idem tri dana u Split zbog utakmice Hajduka, odgovorio mi je: 'Ti si lud'. Isto je razmišljala i moja majka."

"Tek nakon četvrtog puta je prihvatio da sam na poseban način zavolio taj klub, koji je postao dio mog života. I znate na čemo smo sad? Moj otac Rudolf je sa mnom u Splitu i sutra ćemo zajedno sa Sjevera navijati za Hajduk protiv Osijeka! Torcida je stil života. Zapravo život", rekao je Vaclav Tichny.

Linker
07. svibanj 2024 04:32