Foto: Vojko Basic / CROPIX
NIJE ZA SLADOKUSCE

HAJDUK USPRKOS MUKOTRPNOJ POBJEDI ZASLUŽIO ZVIŽDUKE Pušnik: 'Znam da igra nije bila tečnija, ali Lokomotiva nije loš protivnik'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 19. studeni 2016. 21:59

Hajduk je pobijedio, ali opet nije zadovoljio ukus sladokusaca, još jedna mukotrpna pobjeda, bez sladora dobre igre, uz zvižduke s tribina i bez odobravanja onih najžešćih sa sjevera, piše Slobodna Dalmacija. Hladno su na sjeveru dočekali pobjednike...

Premda je statistika na strani "bijelih", što je apostrofirao i Marijan Pušnik, trener Hajduka. Pressica je prošla bez komentara na pritisak iz publike, koja je sve više nezadovoljna igrom. Pušnik je govorio:

- Čestitam mojim momcima na zasluženoj pobjedi, u prvom dijelu posjed lopte oko 60 posto, ali nismo bili efikasni, loše smo centrirali. Tražio sam brži protok lopte i ubačaja sa strane i veći pritisak što je uradilo i plodom. Ukupno 13:4 u šutevima, a gosti su imali samo jednu polu-priliku.

Nastavio je, svjestan da se nije igralo dobro:

- Znam da igra nije bila tečnija, ali Lokomotiva nije loš protivnik i mislim da je naša pobjeda apsolutno zaslužena.

Koliko igrači uspiju upiti vaše s treninga, jer prvo poluvrijeme je bilo negledljivo – pitao je kolega Toni Bilić, reporter s jednog portala?

- To trebate pitati njih, a nisam vas vidio na treningu da gledate, pa ne znam što bih vam odgovorio na to – replicirao je Pušnik bez krzmanja.

Centaršut Kvesića za gol podvlačimo, jer godinama se Hajduk muči s krilima, konačno centaršut. I kako ste vidjeli povratnike Vlašića i Ohandzu, nastavilo se s pitanjima?

- Da, konačno da smo centrirali... Juranović je bio jedan od najboljih i prodirao je po desnoj strani, a 'Kvesa' znam da ima odličan centaršut, uspjelo mu je. Za Niksija i Francka mi je drago da se vraćaju, tek su povratnici i malu minutažu sam dao, lagano se vraćaju, dugo je trajalo pauza i to ide dobrim putem.

Juranović je bio najbolji igrač Hajduka, nije li to malo zabrinjavajuće?

- Za mene ne – odgovorio je Pušnik.

I više nije bilo pitanja.

Mario Tokić, trener Lokomotive, rekao je:

- Mi smo pokušali da se prezentiramo u što boljem svjetlu, da pokažemo kako smo ekipa koja ima glavu i rep i većim dijelom smo u tome uspijevali. Na žalost primili smo gol koji je pao tako kako je pao, analizirat ćemo ga, ali sam zadovoljan svojom ekipom. U nastavku smo promijenili sustav i krenuli po taj gol, izjednačenje. Nismo uspjeli. U Poljudu ako čovjek ne zabije gol teško se može nadati da ostane neporažen.

Vi ste bili vrhunski obrambeni igrač, kako ste to primili gol, jesu li se vaši mladi igrači pribojavali Hajduka?

- Moram pohvalit suca, odlično je sudio, ali mi se čini da je golu Hajduka prethodilo igranje rukom jednog igrača Hajduka... Sličan gol smo primili u Osijeku. Hajduk nas je na isti način "prebrojao", a jedan od dvojice zadnjih veznih nije ispratio Hamzu Barryja u toj ... Hajduk je Hajduk, dobio je sve , dobro, osim Dinama i Rijeke i objektivno nismo mogli ući u utrkivanje s Hajdukom. Dva naša defanzivna vezna (Halilović i Ivanušec) dobar posao su odradili, a kod gola jedan od njih je zakasnio.

Majer je pokazao potencijal.

- Da, tako sam i najavio, ima 18 godina i fali mu . Da je iskusniji, ne bi pokušavao gurnuti loptu kroz dvije linije, treba katkada i okolo ići, biti strpljiv... - Tokić nije bio previše razočaran.

Linker
13. svibanj 2024 12:23