ŠEST KOMADA

Hajdukove rezerve 'razbile' Brotnjo, Kouassi na premijeri zabio dva pogotka!

Hitri 18-godišnji Kouassi kojeg svi suigrači i treneri nazivaju Jean zabio je prvi gol glavom, a drugi iz odbijanca
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. siječanj 2013. 20:26

U prvom susretu za Hajduk, doduše trening-susretu odigranom u navlakama, Jean Evrard Kouassi zabio je dva gola. Mladi napadač iz Obale Bjelokosti na dojmljiv je način startao u trening-susret protiv Brotnja s prva dva pogotka 'bijelih', otvorio je špinu jer su na koncu Splićani s visokih 6:0 svladali svog domaćina.

U tom susretu nastupila je kombinirana momčad Hajduka, praktično nominalno drugi sastav jer je najveći dio prvotimaca istovremeno odradio dvosatni jutarnji trening u Čitluku. Hajduk je tako u zelenim navlakama na ogledu odigranom bez prisustva gledatelja nastupio u oslabljenom sastavu, ali se mora svakako uzeti u obzir i da je domaćinu u crvenim navlakama, lokalnom trećeligašu (trećeplasirana momčad Druge lige jug), to bio tek prvi pravi trening na početku priprema.

Igralo se 90 minuta. Hitri 18-godišnji Kouassi kojeg svi suigrači i treneri nazivaju Jean zabio je prvi gol glavom, a drugi iz odbijanca. Uz Kouassija dva pogotka (posljednja dva) također je zabio i 18-godišnji veznjak Miro Kovačić koji je polusezonu odradio na posudbi u Omišu, dok su po jednom put do protivničke mreže našli Matej Jonjić i Steven Peter Luštica. Nastupio je i stoper Zoran Nižić koji je nedavno potpisao ugovor s Hajdukom.

Većina nogometaša Hajduka je međutim odradila spomenuti trening od 9 do 11 sati na obližnjem igralištu Krehin Gradac u Čitluku. S pomoćnim trenerom Ivom Šeparovićem i kondicijskim trenerom Dujom Poljakom radili su tako Mario Maloča, Avdija Vršajević, Goran Milović, Goran Blažević, Pavao Vugdelija, Antonio Milić, Josip Radošević, Ivan Vuković, Franko Andrijašević, Mijo Caktaš, Anton Maglica...

Dok je 'prva momčad' trenirala ostali su igrači za to vrijeme na stadionu Bare protiv Brotnja u trening susretu nastupili pod paskom trenera Miše Krstičevića, kondicijskog stručnjaka Borisa Peyreka te trenera vratara Zorana Varvodića.

Prijateljski susret protiv Brotnja Hajduk će odigrati u srijedu s početkom u 14 sati na stadionu Bare.

Brotnjo - Hajduk 0:6

Strijelci: 0:1 Kouassi, 0:2 Kouassi, 0:3 Jonjić, 0:4 Luštica, 0:5 Kovačić, 0:6 Kovačić.

Hajduk (Zeleni): Kalinić, Tomaš, Jonjić, Nižić, Jozinović, Kovačić, Sušić, Bencun, Tomičić, Kouassi, Caput (Još su igrali: Stipica, Bašić, Kiš, Stojanović, Ozobić, Luštica).

Linker
19. svibanj 2024 12:49