Enrico Locci/Getty Images / Getty Images
USPON MEĐU NAJBOLJE

HIGUAIN I ICCARDI MU NISU NI DO KOLJENA! ZNATE LI TKO JE 'SPECIAL K'? Para mreže kao lud, a kada govore o njemu, Talijanima ispadaju bomboni iz usta

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 31. listopad 2016. 16:11

‘Special K’! Tako talijanski novinari tepaju hrvatskom reprezentativcu Nikoli Kaliniću, koji je u subotu odlučio utakmicu u Bologni i svojim petim prvenstvenim pogotkom osigurao pobjedu Fiorentini.

Zanimljivo, svih pet Kalinićevih pogodaka u Serie A dogodili su se na gostovanjima, krenulo je u Torinu kada je zabio u porazu Fiorentine od Juventusa u prvom kolu, a onda mu se nakon posta dugog 510 minuta otvorilo kod Cagliarija. Tri gola na Sardiniji, pa sada jedan, ali vrijedan tri boda u Bologni.

Nikola Kalinić ove je sezone postao čovjek za gostujuće utakmice, gdje zabija više golova od Higuaina, Džeke, Icardija ili Bacce.

Kad će proraditi doma?

Već prošle sezone Kalinić je sedam od svojih 12 prvenstvenih golova zabio na gostovanjima, a i sada je vodeći na ljestvici strijelaca “u gostima”. Kalinić je postigao pet golova, Džeko, Icardi, Immobile i Callejon četiri, Higuain dva...

Ono što mu nedostaje su golovi na Artemiju Franchiju. Djelomični razlog njegovog dugo posta zasigurno leži i u ulasku u prvenstvo “pod ručnom” cijele momčadi, za razliku od prošle sezone kada je u prvih 12 kola bio sjajan i postigao čak sedam golova. Zanimljivo, tada je Kalinić šest golova postigao na gostujućim utakmicama prije nego što mu se otvorilo i na domaćem travnjaku. Sada je malo ‘zaštekalo’ nakon obećavajućeg ulaska u sezonu, ali posljednja dva gostovanja pokazuju da polako hvata zalet, zbog čega neće trebati dugo čekati ni do njegovog prvog pogotka u sadašnjem prvenstvu u Firenci. Šest pogodaka u posljednje četiri utakmice u prvenstvu i Europskoj ligi potvrda su da Kalinićeva golgeterska forma raste.

- Fiorentina se probudila s Kalinićem - glasi naslov kojim je Corriere dello Sport otvorio izvještaj s utakmice u Bologni i nastup hrvatskog reprezentativca ocijenio sedmicom, što mu je donijelo epitet igrača utakmice. Istu ocjenu i isti epitet Kaliniću je dala i La Gazzetta dello Sport te navodi da je Kalinić ponovno bio čovjek odluke i da je iznuđenim isključenjem i jedanaestercem, kojeg je sam i realizirao, uvelike usmjerio tijek utakmice.

Linker
17. svibanj 2024 19:19