DINAMO - LOKOMOTIVA 2-1

Ademi i Henriquez pogodili za pobjedu Dinama, za Modre debitirao Dani Olmo

Zoran Mamić i Ivković sudarali su se pet puta kao treneri gradskih suparnika - Dinamov trener ima četiri pobjede, a taj jedan ogled završio je neodlučeno
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. veljača 2015. 15:45

Dinamo je u nogometno proljeće ušao 2-1 trijumfom nad Lokomotivom . Doduše, ovo „proljeće“ treba shvatiti uvjetno s obzirom na hladnoću, snijeg i led koji je okovao Maksimir. No, upitnik pod gradski derbi skinuli su vrijedni radnici koji su od travnjaka napravili tepih.

- Ova tri boda idu njima jer su napravili čudo – bila je pohvala Zorana Mamića.

Zasluge idu i na konto 356 promrzlih duša koji su našli svoje mjesto na tribinama. Skromna brojka. Premala za reviju mladosti u oba sastava. Sramotni auditorij i za velik trenutak, a što debi Danija Olma, mladog reprezentativca „Furije“, u dresu Dinama, svakako jest.

Na koncu, malo je to navijača bilo za više nego solidan nogomet u gradskom derbiju.

- Osim jednog manjeg dijela, mislim da smo odigrali jako dobrih 45 minuta u Maksimiru – kazao je Tomislav Ivković čiji su igrači propustili veliku priliku na samom početku. Pavičić je izbacio cijelu obranu Dinama i gurnuo loptu za Kolara a siguran pogodak spasio je Eduardo. Uzvratio je Machado pogodivši stativu a kazna je Lokosima stigla već u 10. minuti. Egzekutor je bio Ademi koji je sam u petercu glavom zakucao loptu u mrežu. Asistent je iz kornera bio Fiolić koji je neočekivano osvanuo u početnoj postavi umjesto Fernandesa.

- Junior je došao do mene prije tri dana i kazao kako se ne osjeća dobro i da mu je potreban dodatan rad. Dugo je imao pauzu i to se osjeti – otkrio je nakon utakmice Mamić koji nije bio zadovoljan prvim poluvremenom „modrih“ bluza.

- Stajali smo predaleko od protivnika i dozvolili mu kontranapade kroz kratka dodavanja i brz izlazak. Samo nas je sreća spasila da nam ne zabiju – dojam je trenera Dinama.

U nastavku je tempo splasnuo što je bilo očekivano. Iza obje momčadi su naporne pripreme i trebati će neko vrijeme da se poslože stvari.

Derbi je prelomljen u 66. minuti kada je Machado asistirao Henriquezu koji koristi lošu procjenu Sluge i odvodi Dinamo na 2-0. Dojam je donekle spasio Doležal pogotkom u sudačkoj nadoknadi vremena.

- Primili smo golove koji se ne bi trebali primati ali to je škola koja se mora proći. Poraz mi nije drag ali vjerujem da će nas ovo dignuti pred Rijeku – nada se Ivković koji je iznova dokazao da je majstor svog zanata. Svaki prijelazni rok mu promjene pola momčadi, a on je i dalje pri vrhu i u borbi za Europu.

S druge strane, Mamić je i dalje na putu prema ispunjenju cilja; sezoni bez poraza. Protiv Lokomotive se vidjelo da obrana ne funkcionira još najbolje. Nedostaje rutine ali ona će stići s vremenom.

- Početak je prvenstva, stigli smo iz druge klime i nismo imali dovoljno vremena da se prilagodimo. Ali, sve u svemu, zadovoljan sam viđenim – zaključio je Mamić.

Poluvrijeme: 1-0. Sudac: Fran Jović; pomoćnici: Igor Krmar, Krunoslav Ambrinac (svi Zagreb). Strijelci: 1-0 Ademi (10. as. Fiolić), 2-0 Henriquez (66. as. Machado), 2-1 Doležal (90. as. Mamić). Žuti kartoni: Andrijašević (Lokomotiva). Igrač utakmice: Arijan Ademi (Dinamo). Stadion Maksimir. Gledatelja: 356

Ocjene igrača:

Dinamo

Eduardo 7 – Pinto 6, Sigali 5,5, Taravel 6, Matel 6 – Machado 7 (od 76. Olmo -), Ademi 7, Ćorić 6 (od 60. Goncalo -) – Fiolić 6,5 (od 67. Fernandes -), Henriquez 7, Pjaca 5,5

Lokomotiva

Sluga 5 – Bartolec 5,5, Mrčela 6, Perić 6, Mamić 6 – Gržan 5,5 (od 71. Ceraj -), Andrijašević 6, Šovšić 6 (od 70. Marić -), Pavičić 6, Bručić 6 (od 46. Doležal 6,5) – Kolar 5

Prijenos uživo:

Kraj utakmice!

90. minuta - GOOOL!!! Mamić je prošao po strani i ubacio u sredinu gdje Doležal glavom postiže gol!

75. minuta - Za Dinamo u igru ulazi mladi Katalonac Dani Olmo!

66. minuta - GOOOOL!!! Dinamo vodi 2:0 nakon krasne kontre! Machado je povukao i dodao Henriquezu koji je zaobišao istrčalog Slugu i poslao loptu u mrežu!!

50. minuta - Sigali je bio u velikoj prilici, ali puca pored gola!

Kraj poluvremena

39. minuta - Opasna situacija pred golom Dinama preometnula se u kontru Modrih u kojoj Ćorić dodaje za Pjacu čiji udarac brani Sluga!

36. minuta - Mladi Ćorić je gađao s 25 metara, ali potpuno bezopasno po gol Lokomotive.

25. minuta - Nakon desetak minuta zatišja na terenu, Šovšić je s dvadeset metara pucao u donji lijevi kut Eduarda koji sigurno brani.

15. minuta - Ponovno je Kolar bio u prilici za Lokomotivu i ponovno Eduardo pravovremenim istrčavanjem spašava gol!

10. minuta - GOOOLLL! Arijan Ademi je glavom doveo Dinamo u Vodstvo! Na ubačaj iz kornera odlično je reagirao veznjak Modrih - Sluga nije imao šanse.

7. minuta - Kakav početak na Maksimiru! Machado se oslobido čuvara na dvadesetak metara i zatim sjajnim udarcem s unutarnjim efeom pogodio vratnicu Sluge!

4. minuta - Skoro gol Lokomotive! Odličnu loptu poslao je Pavičić između Dinamove obrane, Kolar prihvatio i sjurio se sam prema Eduardu koji odličnim izlaskom s gola skida zicera!

Utakmica je počela!

Pet minuta je do početka utamice, stotinjak najhrabrijih gledatelja skupilo se na tribinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 11:39