Vladimir Dugandžić/CROPIX
NOVE GLAVOBOLJE

Balakov razočaran: Kako ću biti zadovoljan? Nikad nisam zadovoljan bodom...

Piše: Mario VelićObjavljeno: 11. ožujak 2012. 10:34

Bez golova, pobjednika, ali i bolje momčadi, protekao je gradski derbi Hajduka i Splita. Namjerio se domaćin na momčad koja je bila kudikamo čvršća od Zagreba, a zna se da Bijeli ne znaju protiv takvih protivnika. Jalov je bio njihov pritisak u prvome dijelu, u drugom je igra bila sasvim izjednačena, no prave prilike bile su iznimno rijetke. Ne računamo li pokušaje koji su išli izvan okvira ili ravno u vratare, sigurnog Blaževića s jedne i najboljeg pojedinca susreta Zagorca s druge, svaka ekipa imala je tek po jedan 'zicer’. Hajduk u 31. minuti, no nakon dodavanja Anasa Sharbinija nije dovoljno precizan bio Vukušić, a Split u 76. kada je ubacivanje Vitaića s desne strane dočekao usamljeni Rebić, no domaće je spasio Blažević. I to je bilo to, ne može se kazati da je igra bila loša, no ipak nije nikoga oduševila.

Nije bodom niti igrom bio zadovoljan Krasimir Balakov. Priželjkivao je trener Hajduka nogometni praznik i tri boda, dobio je samo jedan i glavobolju zbog neuspjeha, a bod to jest.

- Kako ću biti zadovoljan, nikad nisam zadovoljan bodom. Dugo sam u nogometu, znam da se na terenu ne dogodi uvijek ono što priželjkuješ. Moramo raditi još, još i još da poboljšamo igru, ostvarimo konstantnost i bolje rezultate. Protivnik je protiv lopte igrao dobro, ne mogu kazati da su se povukli u bunker, ali nešto slično smo vidjeli. Zatvarali su prostor za sve naše igrače, nije bilo lako probiti sredinu terena. Borbom mogu biti zadovoljan, kažu mi da su derbiji ovdje uvijek takvi. Moramo igrati direktno i brže, raditi još više na tom - počeo je Balakov.

A baš ta pobjeda bi dobro došla njegovoj ekipi, smatra da bi zaigrali bolje da se jednom oslade uspjehom pred svojim navijačima.

- Da, takva je psihologija, kako ja volim kazati. Moramo dobiti jednu utakmicu na Poljudu da mladi momci koje imam u ekipi dobiju mira i samopouzdanja, a znam da imaju kvalitetu - veli Balakov.

Pobjeda u Kranjčevićevoj nije im donijela tu sigurnost, ekipa nije bila na razini te predstave, a svakako ne Anas Sharbini. Dva gola i dvije asistencije prije tjedan dana, nule u obje rubrike jučer.

- Ja sam kazao da se od Anasa ne može očekivati da ponovi takvu partiju, to je logično i normalno. Moram kazati da je u prvom dijelu pokretao dosta akcija, u drugoj fazi kao cijela ekipa malo izgubio strpljenje. Iako sa 0:0 nisam zadovoljan, ipak je to realan rezultat - završio je Balakov.

S tom se tvrdnjom slaže i Tonči Bašić, trener Splita. S razlikom da je on bodom zadovoljan.

- Žao mi je što nije bilo pogodaka radi zanimljivijeg derbija, iako igra nije bila loša. Znali smo da je Hajduk jak po lijevoj strani, dobro smo se pripremili i blokirali njihove pokušaje. Imali smo neke šanse, domaćin također, remi je po prikazanom sasvim realan - veli Bašić.

.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:11