CROPIX
PRIJATELJSKI OGLED

BAŠIĆ KAO CRISTIANO RONALDO Hajdukov klinac topovskom ljevicom srušio Split na Poljudu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. srpanj 2016. 00:06

Vrijedilo je doći na Poljud zbog ubojite ljevice autora pobjedničkog zgoditka Tome Bašića. Pogodio je 20-godišnji hajdukovac slobodni udarac u maniri portugalskog Ronalda. Lopta upućena sa više do 25 metara preletjela je "živi zid" igrača Splita i onda dobila neočekivanu silaznu putanju zakoprcavši se u desnom kutu nepomičnog Duke. Ali jasno, nije utakmica gradskih rivala bila na nivou sjajnog zgoditka. primjetno je skromna kvaliteta u Hajduku i Splitu. Borili su se jedini i drugi, ali primarno nemaju klasnih "špiceva" da bi igru začinili pogocima. Hajduk je pobijedio, međutim nema se što pozitivnog istaknuti, jer utakmicu ionako možemo tretirati kao jači trening sa prilikom za gotovo 40 nogometaša s obje strane.

Velika vrućina i tek nešto više od dvije tisuće najvjernijih na tribinama dočekali su Marijana Pušnika na poljudskoj premijeri. Ljetni "Hajduk internazionale" predstavio je Pušnik bez Kalinića, Bilija, Milića, Sušića, Vlašića i Tudora, te novog napadača, talijanskog Ganca Saida. Ali, zato je prezentirao niz novih imena među kojima su se donekle dopali Albanac Memolla, Španjolac Maganto i Kožulj. Lagan i hitar je Maganto, vidjelo se to bez obzira što je Španjolac odigrao samo 33 minute. Aktivan je bio Albanac sa ubačajima s lijeve strane. Jedan od takvih je propustio u 48. minuti Šimić sa tri metra gurnuti u mrežu, jer odlično je obranio Duka.

Prvi dio su obilježili opisani zgoditak Tome Bašića i razvidna nadmoć Hajduka. U 8. minuti ozbiljnije je zaprijetio Zvonimir Kožulj, pridošlica Bijelih iz Širokog Brijega. Stisnuo je loptu na 18 metara, snažno šutirao koji centimetar pored lijeve vratnice.

Napade je Hajduk isključivo gradio preko lijevog boka, ali nije bilo preciznosti u skoku, niti koncentracije na odbijenim loptama.

Split je jedinu prigodu u prvom dijelu kreirao preko svog najboljeg igrača, stopera Rrahmanija koji je glavom u 33. minuti pogodio gredu. Crveni su se na Poljudu predstavili također sa nizom novih lica, oslabljeni bez Mišića, Franjića, Okechekwua i Vidovića, pokušavali su preko Albanca Bakaja I Armenca Miranjana napraviti probleme obrani Bijelih, ali do 57. minute bezbrižni su bili čuvari mreže Hajduka. Tada je Bakaj iz slobodnog udarca gađao desni gornji kut, a Grbić se vinio zrakom i loptu izvadio "iz samih 90". Aktivniji je bio Split u drugom dijelu razvodnjenom silnim izmjenama s obje strane. Igralo se u tišini, bez zvučne kulise, osim iznimke s početka drugog dijela kada se sa sjevera nakratko začulo HNS mafijo..." i potom uvrede na račun izbornika Čačića. Bilo je i nekoliko poruka, tek toliko da ne bude kazališna atmosfera. Među 2000 navijača utakmicu su promatrali Josip Skoko, Senijad Ibričić i novi trener Genoe, Ivan Jurić.

-------------------------------------------------------

HAJDUK - SPLIT 1:0

STRIJELCI: 1-0 T.Bašić (19)

HAJDUK (4-3-3): Stipica (od 46. Grbić) - Juranović (od 81. Budalić), Ismajli (od 46. Šimić), Čosić, Pejić (od 33. Memolla) - Kožulj (od 64. Kalik), Jefferson, T.Bašić (od 78. Maganjić) - Mujan (od 65. Rapaić), Mastelić (od 62. Radčenko), Maganto (od 33. Vojković). TRENER: Marijan Pušnik.

SPLIT (4-2-3-1): Duka - Villafane (od 46. Maglica), Majstorović, Rrahmani, Vitus - Šarić (od 52. Obšivač), Chvedukas (od 46. Grubišić) - Bagarić (od 77. Roglić), Bakaj (od 75. M.Jukić), I. Jukić (od 46. Špehar) - Miranjan (od 57. Pešić). TRENER: Goran Sablić.

-------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 09:06