Robert Belošević / Cropix
ŽELE U PRVU LIGU

BBB-i osnovali svoj Dinamo: 'Izbori i pune tribine su naš odgovor ovom Maksimiru!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. kolovoz 2014. 14:55

U Zagrebu se rodila nova ideja. Naime, BBB je s velikim entuzijastima i zaljubljenicima u futsal osnovao klub, koji bi već ove jeseni trebao stvoriti pravu malu navalu na utakmice malog nogometa, kad već Maksimir zjapi grozomorno prazan. MNK futsal Dinamo natjecat će se u II. futsal ligi sjever, a predstavit će se 6. rujna 2014. na ŠRC Šalata.

- Želimo posebno naglasiti da MNK futsal Dinamo nije nikakva vrsta zamjene za NK Dinamo, niti njegovo pokretanje znači da će se u manjoj mjeri pratiti i voditi o računa o NK Dinamo koji ima prioritet na svim poljima, nego želimo da i MNK u neka buduća, sretnija vremena postane i službeno dio Udruge građana NK Dinamo što sada, iz poznatih razloga, nije moguće - poručuju Boysi.

Na Šalati će novi klub odigrati i utakmicu s igračima All-Star Dinama ( Šimić, Bišćan, Šokota, Marić, Ištvanić, Soldo, Adžić, Stanić) a ujedno će se predstaviti i planovi za budućnost (već u siječnju će učlanjeni članovi sudjelovati na izborima po načelu”‘jedan član, jedan glas”) kao i novi igrači, s kojima će se krenuti po jedinstveni cilj - ekspresni ulazak u Prvu HMNL.

Sportski dio priče na sebe će preuzeti proslavljeni zagrebački malonogometaš Matija Đulvat, koji je 2012. zajedno s Matom Čuljkom i osnovao klub, koji je, usput, već tada, u prvoj sezoni natjecanja pod paskom Đulvata i Fabijanića završio na drugom mjestu II. HMNL Sjever nakon čega je uslijedila godina natjecateljske pauze. Sada je pauza gotova, sada je klub zapljusnuo tsunami navijačkog entuzijazma, koji ga želi staviti na navijački pijedestal uspavanog grada, među Medveščak i Cibonu, koji još uvijek uspijevaju privući navijače.

Utakmice će se igrati ili u Kutiji šibica ili u Dvojci Doma sportova, treća je opcija Sutinska vrela, a već ove jeseni i oni nostalgični trebali bi doći na svoje. Osim futsala, Zagreb će opet tresti ono dvoransko navijačko ludilo koje je od RK Zagreb krajem devedesetih stvorilo mit o kojem se i dalje priča...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 21:31